Marti, 31 decembrie 2013

BVB si CNVM lucreaza la un proiect ca SIF-urile sa poata cumpara actiuni intre ele

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a transmis Guvernului un document prin care propune revenira la impozitarea anuala a castigurilor obtinute pe piata de capital, potrivit lui Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

“Am transmis guvernului si comisiilor de specialitate din Parlament un document prin care aratam ca daca lasa volumele de tranzactionare sa creasca si le impoziteaza mai tarziu, veniturile la buget vor fi mai mari. Din pacate noi nu putem decat sa facem lobby. Decizia nu este a noastra”, a declarat Ionescu, in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar.

In prezent, impozitul de 16% pe castigurile obtinute pe piata de capital este platit trimestrial.

Ionescu a mai adaugat ca, in prezent, bursa lucreaza impreuna cu CNVM la un nou proiect, care le-ar permite SIF-urilor sa cumpere actiuni intre ele.

“Este un nou proiect, si probabil CNVM va fi surprins ca zic asta, dar eu mi-as dori ca SIF-urile sa poata cumpara actiuni intre ele. De ce FP poate cumpara actiuni la SIF, dar SIF-urile nu pot cumpara actiuni intre ele?. Tot AOPC este si Fondul Proprietatea. Acesta ar fi un factor de crestere a lichiditatii. 20% din actiunile SIF-urilor ar fi imediat disponibile in piata daca s-ar adopta aceasta masura”, a spus seful Bursei.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu