Luni, 27 ianuarie 2014

BVB si Opcom au semnat un acord pentru lansarea pietei romane de derivative pe energie electrica

Foto: Intercapital Invest

Bursa de Valori Bucuresti, Casa de Compensare Bucuresti, si Opcom, operatorul Pietei de energie electrica, au semnat ieri un acord de cooperare pentru lansarea pietei romane de derivative pe energie electrica, potrivit unui comunicat emis azi.

“Obiectivul acordului semnat este implementarea celor mai bune conditii pentru acoperirea riscului de volatilitate a pretului de catre participantii la piata de energie electrica. Cota atinsa de piata spot de energie electrica din Romania administrata de Opcom, cea mai mare din Europa de Est, recomanda aceasta implementare furnizand totodata si consistenta necesara pretului spot. Bursa de Valori Bucuresti si Casa de Compensare Bucuresti sunt asteptate sa aduca experienta si siguranta

necesara, inclusiv pentru implicarea mediului de afaceri care este invitat sa sustina aceasta implementare in care poate identifica noi oportunitati”, precizeaza BVB.

Potrivit comunicatului, cooperarea va avea loc prin schimbul de experienta, proiectarea instrumentelor derivative in baza consultarii pietei, organizarea si administrarea pietei de derivative pe energie electrica, operarea platformelor IT si furnizarea instruirii adecvate.

BVB a mai anuntat ieri ca intentioneaza sa lanseze in perioada urmatoare contracte futures avand ca active suport indicele ROTX, actiunile BVB si ale Fondului Proprietatea.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu