Vineri, 07 martie 2014

Care este calendarul listarilor programate de stat in 2012

Dezvoltarea pietei de capital nu poate decat sa sa asiugure obtinerea unui pret corect pentru participatiile statului in Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica, precum si maximizarea veniturilor generate astfel pentru bugetul de stat, este de parere Florin Vladan, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Potrivit acestuia, vanzarea pachetului de 15% din Transelectrica, programata pentru inceputul anului viitor, este in grafic.

“Cu vanzarea pachetului de 15% din Transelectrica (TEL) suntem in grafic. Speram ca perioada de subscriere sa fie la sfarsitul lunii februarie. Nimic nu ne face sa credem ca nu vom respecta acest termen”, a declarat Vladan in cadrul unei conferinte de presa organizata de AIPC.

Totodata, oferta pentru vanzarea pachetului la Transgaz urmeaza sa aiba loc in perioada martie-aprilie 2012, potrivit calendarului OPSPI.

Acesta a mai adaugat ca toate numele mari din piata sunt interesate de oferta Romgaz.

“Ofertele pentru intermediere trebuie sa fie depuse pana pe 29 decembrie, iar pana pe 15 ianuarie speram sa avem semnat contractul de intermediere. Speram ca in acest an sa intre in sedinta de Guvern si Hidroelectrica si Nuclearelectrica, pentru a putea iesi cu anuntul pentru vanzarea celor doua pachete”, a spus Vladan.

In cazul Hidroelectrica, seful OPSPI spune ca subscrierile ar putea avea loc in octombrie 2012, iar la Nuclearelectrica in noiembrie –decembrie 2012.

Seful OPSPI nu a precizat cat intentioneaza statul sa obtina din vanzarea pachetelor de actiuni pe Bursa.

“Speram sa fie un pret cat mai mare. Nu dorim sa vindem aceste pachete de actiuni de dragul de a le vinde sau pentru a bifa un acord cu FMI”, a spus Vladan.

Lasati un comentariu