Miercuri, 12 februarie 2014

Care este tendinta actiunilor de la Bursa pe termen scurt

Sursa: BT Securities

BRD, Fondul Proprietatea si cele cinci SIF-uri fac parte dintr-un grup de 34 de emitenti de la Bursa de Valori Bucuresti care au o tendinta pozitiva pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza emis de firma de brokerj BT Securities.

“SIF Moldova a mers direct la 1,42 lei/unitate, nivel dincolo de care intram intr-o zona de mare risc. E drept ca, pe parcursul lui 2012, SIF2 poate forta pana la 1,72, dar pana acolo ar trebui sa vedem ceva corectii. Suporturi pentru eventuale reactii negative identificam la 1,22-1,15 lei/actiune”, explicat Dan Rusu, seful departamentului de analiza din cadrul BT Securities, evolutia actiunilor SIF Moldova.

Pentru Fondul Proprietatea (FP), care a avut o evolutie spectaculoasa in ultimele

Sursa: BT Securities

sedinte, analistul BT Securities spune ca sunt probabilitati si mai mari ca trendul sa ia o pauza la nivelurile curente. Ca target pe termen mediu analistul are nivelul 0,57 lei/titlu, insa pana acolo asteapta “un soi de corectie”.

Dintre titlurile financiare, doar Banca Comerciala Carpatica si STK Emergent au o tendinta neutra pe termen scurt, restul companiilor avand o tendinta pozitiva.

Tendinta este una pozitiva si pentru actiunile din sectorul energetic, cu o singura

Sursa: BT Securities

exceptie, respectiv Energopetrol (ENP), care are o tendinta negativa.

Pentru Petrom (SNP), analistul BT spune ca urmatorul nivel de rezistenta ar fi 0,37 lei/actiune. In rest, posibilele corectii ar trebui sa se limiteze in cel mai rau caz la 0,32 lei/titlu.

Cele 2 companii de utilitati, Transelectrica si Transgaz, au o tendinta pozitiva pe termen scurt.

“Asa cum am anticipat, odata depasit obstacolul de la 235, TGN a urcat pana la gap-ul din iunie 2011. Aici, la 250, avem o rezistenta forte, insa nu excludem acoperirea integrala a gap-ului la 260 inainte de a vedea corectii”, a explicat Rusu evolutia actiunilor Transgaz.

Tendinta pozitiva este intalnita si in sectorul farma, unde doar Ropharma (RPH) are o tendinta negativa.

Lasati un comentariu