- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Care este tendinta actiunilor de la Bursa pe termen scurt

Posted By Ramona Asiminei On 20 decembrie 2011 @ 12:31 In Actiuni | No Comments

[1]

Sursa: BT Securities

Tendinta celor cinci SIF-uri a devenit pozitiva pe termen scurt, insa cea mai mare parte a companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au o tendinta negativa, potrivit unui raport de analiza emis de societatea de brokera BT Securities.

Din sectorul financiar, o evolutie pozitiva mai au si titlurile BVB, in timp ce bancile si Fondul Proprietatea au o tendinta neutra.

[2]

Sursa: BT Securities

“Ajustarea preturilor a redefinit suportul cheie la 0,414 si rezistenta la 0,428. Desi suntem tentati sa mizam mai degraba pe cresteri in perioada urmatoare, abia o penetrare la 0,428 ar valida acest scenariu, antrenand aprecieri ulterioare pana la 0,436, poate chiar 0,448”, a explicat Dan Rusu, head of research in cadrul BT Securities, evolutia actiunilor FP.

[3]

Sursa: BT Securities

Despre SIF Transilvania acesta spune ca s-a stabilizat si chiar relansat de la suporturile anticipate. “Acum 0,51 devine suport in cadrul unui trend minor pozitiv ce ar trebui sa duca preturile peste 0,63 lei”, a spus Rusu.

Despre SIF Oltenia, seful departamentului de tranzactionare al BT spune ca ramane de parere ca, pe termen scurt-mediu, SIF5 poate recupera pana la 1,35 lei/unitate. “Cheia este ca 1,02 sa tina (in caz contrar situatia se schimba)”, a spus Rusu.

In ceea ce priveste titlurile BRD, analistul BT spune ca ramane de parere ca reactia negativa de acum e mai degraba corectiva si se asteapta ca BRD sa reuseasca pana la urma sa strapunga rezistenta 10,8-11 lei/actiune.

“In caz contrar, la o cadere decisiva sub 10,4, cel mai rau scenariu ce s-ar putea desfasura presupune scaderi pana la 9,0”, explica analistul citat.

Titlurile Petrom au o tendinta neutra pe termen scurt, in aceeasi situatie fiind si Transgaz, Antibiotice Iasi sau Azomures.

“Oscilatorul RSI se comporta destul de favorabil, in timp ce preturile par a se consolida. Am adaugat un suport minor la 0,283 – nivel ce ar trebui sa tina daca e ca SNP sa mai urce o tura la 0,305 (sau chiar peste)”, a explicat Rusu evolutia Petrom.


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/care-este-tendinta-actiunilor-de-la-bursa-pe-termen-scurt/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/care-este-tendinta-actiunilor-de-la-bursa-pe-termen-scurt/tendinta-9/

[2] Image: http://economictimes.ro/care-este-tendinta-actiunilor-de-la-bursa-pe-termen-scurt/tendinta-2-2/

[3] Image: http://economictimes.ro/care-este-tendinta-actiunilor-de-la-bursa-pe-termen-scurt/tendinta3-7/

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.