Marti, 19 august 2014

Care este tendinta actiunilor FP, SIF Moldova, SIF Oltenia, Petrom, BRD si Banca Transilvania in viziunea analistilor Broker Cluj

Sursa: Broker Cluj

Trendul ascendent al actiunilor Petrom (SNP) va continua spre 0,34 lei/unitate, potrivit analistilor firmei de intermediere financiara Broker Cluj.

“Cotatia Petrom descrie un Head&Shoulders al carui neckline este in zona 0,340. Daca formatiunea se confirma, tinta de pret va fi in zona 0,380-0,400”, au precizat analistii Broker Cluj, intr-un raport de analiza tehnica.

Titilurile Petrom sunt de altfel singurele pentru care analistii Broker Cluj estimeaza o evolutie ascendenta in scenariul principal.

Pentru titlurile SIF Moldova (SIF2) si BRD scenariul principal indica o consolidare, in timp ce Fondul Proprietatea, SIF Oltenia (SIF5) si Banca Transilvania (TLV) au o tendinta descendenta in scenariul de baza.

Sursa: Broker Cluj

“In ultimii doi ani pretul SIF2 s-a mentinut in intervalul de consolidare 0,720 – 1,420, avand minime si maxime locale la aceste niveluri. Pe termen scurt pretul este pozitionat in partea inferioara a acestui interval, astfel un semnal de crestere peste rezistenta de la 0,940 deschide calea catre retestarea zonei superioare a acestui interval mai larg”, spun analistii citati despre evolutia actiunilor SIF2.

In scenariul alternativ prezentat de acestia, cotatia va suferi corectii ce vor strapunge suportul 0,720, urmand ca apoi sa se atinga nivelul de 0,500.

“Scenariul ascendent va fi considerat ca scenariu principal doar dupa depasirea nivelului de 0,940”, au spus analistii.

In ceea ce priveste cotatia BRD, acestia spun ca se mentine in intervalul 10,5 – 12,1.

Sursa: Broker Cluj

“Scenariul alternativ indica o evolutie descendenta: Cotatia va suferi corectii ce vor strapunge suportul 10,5, urmand ca apoi co pretul sa atinga 8,4. Un scenariu ascendent va fi considerat doar dupa o depasire a rezistentei de la 12,1, moment anticipat de divergenta RSI-pret din ultimele luni”, se precizeaza in analiza Broker Cluj.

De cealalta parte, analistii Broker Cluj spun ca nivelul de la 0,82 lei/unitate va fi un nivel important pentru pretul TLV, care are o tendinta pozitiva in scenariul principal indicat de analisti.

“Scenariul alternativ – Ascendent: Va fi activat doar dupa o strapungere a liniei de trend din C1, situata in acest moment in zona primei rezistente de la 1,15 lei/.actiune”, au mai adaugat analistii Broker.

Si in cazul FP si SIF Oltenia, scenariul principal indica o evolutie descendenta.

“Cotatia SIF Oltenia evolueaza in trendul descendent T1, iar urmatoarea tinta de pret se afla la nivelul de 0,750. Scenariul alternativ – Ascendent: Un scenariul ascendent va fi considerat doar in cazul unei iesiri de su influenta liniei de trend T1, care in acest moment se afla in zona 1,080 lei”, au explicat analistii citati.

Lasati un comentariu