Miercuri, 26 februarie 2014

Care este tendinta pe termen scurt a companiilor de la Bursa

Sursa: BT Securities

BRD, Erste Bank si Broker Cluj sunt singurele companii din sectorul financiar care au o tendinta negativa pe termen scurt, potrivit unei analize realizate de firma de brokeraj BT Securities.

“BRD a cazut sub 11-10,8 lei/unitate, validand triunghiul ca si consolidare pe trend descendent. Vorbim deci de posibile noi minime la 9,8 lei/unitate (in cel mai bun caz) sau chiar 9,0 lei/actiune”, a precizat intr-un raport, Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Potrivit acestuia, SIF-urile si Fondul Proprietatea, componentele indicelui BET-FI, au o tendinta neutra pe termen scurt, in aceeasi situatie fiind si Banca Carpatica si STK Emergent.

“Fondul Proprietatea capata aspect de rounding top minor, astfel

Sursa: BT Securities

ca o cadere sub 0,445 lei/unitate ar trebui tratata cu seriozitate. Adica ar putea insemna ca FP incearca sa testeze suportul major de la 0,435 (sau mai rau). Astfel, sub 0,445 lei/actiune am intra in teritoriu negativ”, a explicat Rusu.

Despre SIF Moldova, acesta spune ca target-urile prevazute atat in analiza initiala, cat si in actualizarile ulterioare au fost confirmate, iar nivelul de la 1,03 a exercitat chiar presiune la vanzare. Potrivit acestuia, o cadere sub 0,95 lei/actiune ar schimba lucrurile, aducand in discutie o posibila corectie pana la 0,86 lei.

In cazul SIF Transilvania, Dan Rusu spune ca am ajuns la maximele din primavara de la 0,63 lei.

“Eventualele reactii negative ar trebui sa se limiteze la 0,54-0,51 lei/titlu. Credem ca e putin probabil ca piata sa se intoarca definitiv exact de la aceeasi rezistenta 0,63 (si am miza mai degraba pe inca un maxim pe la 0,7)”, a spus analistul.

Sursa: BT Securities

Potrivit analizei BT Securities, doar noua emitenti au o tendinta pozitiva pe termen scurt, printre acestia fiind Amonil, Ropharma, Bermas si Transgaz.

Dintre companiile energetice, Oil Termonal, Petrolexportimport si Energopetrol au o tendinta negativa pe termen scurt, si doar Transgaz are o tendinta pozitiva, in timp ce tendinta Rompetrol Well Services, Dafora, Condmag, Transelectrica si Petrom este neutra.

“Sansele ca Petrom sa mai ajunga la 0,345 de aici sunt tot mai scazute. Totusi, cum se tine inca pe la 0,3, ii mai dam o ultima sansa. Sub intervalul de suport subliniat insa, mergem pe scenariul cu noi minime la 0,245”, a spus Rusu.

Lasati un comentariu