Duminica, 23 martie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Cu o singura exceptie, toate SIF-urile au o tendinta negativa pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri seara de societatea de brokeraj BT Securities. Exceptia este SIF Moldova (SIF2), care are o tendinta neutra.

“S-a tinut binisor, rezistenta ramane la 0,97 lei, in timp ce suportul l-am ajustat agresiv la 0,91 lei. Daca SIF2 cade sub acest nou suport, trecem la perspectiva minora negative”, comenteza Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

In ceea ce priveste actiunile SIF Oltenia (SIF5), analistul de la BT spune ca pretul acestora poate incerca un minim marginal la 0,97-0,95 lei inainte de a incepe o recuperare serioasa.

Titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) se tin mai departe la suportul de la 0,84 lei, in timp ce MACD, unul dintre cei mai utilizati indicatori de analiza tehnica, bazat pe mediile mobile, nu a reusit sa treaca in teritoriu pozitiv.

Sursa: BT Securities

“Am adoptat o perspectiva minora negativa, insa am ajustat rezistenta la 0,88 lei (foarte aproape) si am desemnat un ultim suport pentru actuala reactie negativa la 0,8 lei”, a precizat Rusu.

In cazul SIF Transilvania (SIF3), preturile si MACD sunt la suporturi critice.

“Daca aceasta a fost intr-adevar doar o corectie, piata ar trebui sa se stabilizeze in zona curenta (sau,  cu indulgenta, la 0,48-0,46 lei)”, considera Dan Rusu.

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) sunt vazute pe o tendinta neutral pe termen scurt, analistii coborand pragul de rezistenta de la 0,435 la 0,428 lei.

Sursa: BT Securities

“Asta fiindca o urcare peste 0,428 lei ar semnala, dupa parerea noastra, reluarea cresterilor. In caz contrar, formatiunea aceasta poate la fel de bine sa proiecteze FP spre 0,41-0,406 lei”, afirma analistul de la BT.

Lasati un comentariu