Vineri, 11 aprilie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Pespectiva pe termen scurt pentru cele mai multe dintre actiunile din sectorul financiar a devenit din nou neutra, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri seara de societatea de brokeraj BT Securities.

La inceputul saptamanii, analistii BT vedeau o tendinta pozitiva pentru trei dintre cele cinci SIF-uri, respectiv pentru SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) si SIF Muntenia (SIF4).

In cazul actiunilor SIF1, analistii remarca faptul ca MACD, unul dintre cei mai utilizati indicatori in analiza tehnica, bazat pe mediile mobile, este din nou la suportul critic. La ora 11:10, titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactionau la Bursa la un pret de 1,12 lei, in crestere cu aproape 1% fata de sedinta precedenta.

“Ramane de vazut daca acesta va tine inca o data. Pana atunci insa, decidem sa trecem la neutru intre 1,12 lei si 1,08 lei”, a mentionat Cristina Crisan, analist tehnic in cadrul BT Securities.

Sursa: BT Securities

Aceasta a adaugat ca, in ceea ce priveste titlurile SIF Moldova, daca pretul va cobori sub 1,2 lei, va trece la perspectiva negativa pe termen scurt.

In sedinta de azi, actiunile SIF2 sunt cotate la un pret de 1,22 lei, cu 0,8% mai sus fata de ultimul pret de ieri.

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au coborat in ultimele sedinte spre 1,4 lei, nivel vazut ca fiind pragul de suport pentru aceste titluri.

“Daca reusesc sa treca si de acest suport, pot cobori in prima faza la 1,3 lei”, considera analistul de la BT. La Bursa, actiunile se tranzactioneaza azi la 1,43 lei, in crestere cu 1,4%.

O tendinta pozitiva este vazuta in cazul actiunilor operatorului portuar Oil Terminal (OIL), unde suportul de la 0,25 lei a relansat preturile.

Sursa: BT Securities

“Avansul poate continua pana la 0,32 lei si chiar 0,37 lei”, este de parere Cristina Crisan.

Actiunile OIL au la inceputul sedintei de azi o lichiditate foarte redusa, iar pretul stagneaza la ultima cotatie de ieri, de 0,264 lei.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu