Miercuri, 12 martie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Tendinta pe termen scurt pentru actiunile SIF-urilor si pentru Fondul Proprietatea (FP) este neutra pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, de societatea de brokeraj BT Securities.

Asa cum au anticipat analistii de la BT,  pretul actiunilor SIF Banat-Crisana (SIF1) s-a apreciat pana la 1,03 lei, de unde a revenit pe scaderi.

“Spargerea suportului de la 1,01 lei poate antrena scaderi la noi minime”, spune Cristina Crisan, analist in cadrul BT Securities.

In acelasi timp, corectia pozitiva a titlurilor SIF Moldova (SIF2) s-a oprit la rezistenta de la 1,26 lei.

“Urmarim  cu interes reactia preturilor la 1,22 lei. Daca reusesc sa-l sparga decisiv,  mizam pe continuarea declinului spre noi minime”, a mentionat Crisan.

Sursa: BT Securities

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) au urcat pana la targetul de la 0,508 lei, iar acum se afla la un suport destul de important: 0,496 lei, sub care analistii nu exclud noi minime.

Pretul SIF Muntenia (SIF4) a revenit pe cresteri din zona lui 0,64 lei, iar acum analistii de la BT cred ca aprecierea s-ar putea limita la 0,675 lei sau 0,696 lei, de unde ar putea reveni scaderile.

In cazul actiunilor SIF Oltenia (SIF5), analistii spun ca daca suportul de la 1,34 lei tine, sunt sanse sa ca pretul sa creasca la 1,41 lei. In caz contrar, sub 1,34 lei cresc sansele sa mergem la noi minime.

Suportul de la 0,51 lei a relansat pretul FP pana la conjunctia de rezistente de la 0,527 lei.

Sursa: BT Securities

“Este posibil ca de aici sa reluam declinul spre  0,498 lei”, considera Cristina Crisan.

Lasati un comentariu