Vineri, 07 martie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Perspectiva pe termen scurt pentru aproape toate SIF-urile a trecut de la neutra la negativa in doar cateva zile, singura exceptie constituind-o titlurile SIF Oltenia (SIF5), potrivit unui raport de analiza tehnica emis azi de societatea de brokeraj BT Securities.

Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), dupa ce au spart suportul de la 1,01 lei, au coborat la noi minime, iar acum se indreapta spre 0,97 lei.

“E posibil ca din zona acestui suport sa revenim pe cresteri sau sa avem macar o reactive pozitiva”, a mentionat Cristina Crisan, analist in cadrul BT Securities.

Pe de alta parte, actiunile SIF Moldova (SIF2) inca nu au spart decisiv pragul de la 1,22 lei, dar daca o vor face sunt sanse destul de mari sa coboare la 1,17 lei, considera analistii de la BT.

Sursa: BT Securities

In ceea ce priveste actiunile SIF Muntenia (SIF4), acestia spun ca preturile continua declinul spre zona de suport de la 0,64-0,61 lei, fiind  foarte probabil ca din aceasta zona sa vedem ceva reactii pozitive mai  ample.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) se afla la suportul de la 1,34 lei, dar daca acesta cedeaza poate antrena scaderi spre noi minime. Ca si rezistenta, analistii urmaresc nivelul de 1,38 lei.

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) raman pe o tendinta neutra, in prezent aflandu-se din nou la suportul de la 0,51 lei, dupa ce au revenit pe scaderi de la rezistenta 0,527 lei.

“Desi MACD (unul dintre cei mai utilizati indicatori de analiza tehnica bazat pe mediile mobile – n.red) este la suport,  recomandam prudenta si nu excludem prelungirea declinului spre  0,498 lei”, spune Cristina Crisan.

Sursa: BT Securities

O actiune aflata pe o tendinta pozitiva pe termen scurt este Azomures (AZO).

“MACD a gasit suport la linia de echilibru, iar preturile au revenit pe cresteri. Daca reusim sa trecem si de 0,85 lei mizam pe noi maxime”, a precizat analistul de la BT Securities.

Analistii urmaresc si evolutia actiunilor Amonil (AMO), care ar putea ajunge la 0,02 lei daca reusesc sa treaca de rezistenta majora de la 0,0185 lei. Ca si suport este urmarit nivelul de 0,0157 lei.

Lasati un comentariu