Joi, 06 martie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Doar actiunile Fondului Proprietatea (FP) si cele ale Bancii Carpatica (BCC) au o tendinta pozitiva pe termen scurt, dintre titlurile financiare de la BVB, se arata intr-un raport de analiza tehnica emis ieri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, de societatea de brokeraj BT Securities.

“Noi mergem pe un trend minor pozitiv acum, cu suport cheie la 0,435 lei. O abordare mai precauta insa ar impune o penetrare la 0,46 lei (inainte de a merge pe 0.49 lei)”, a comentat evolutia FP seful departamentului de analiza al BT Securities, Dan Rusu.

Sursa: BT Securities

Pentru grupul SIF-urilor, tendinta este neutra. Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) stagneaza intre 0,8 lei si suportul major de la 0,66 lei.

“Ritmul de depreciere pe ultimul val de scaderi a fost mult mai lent, asa ca luam in calcul iminenta unor reactii pozitive. Acestea ar fi confirmate abia peste pragul 0,8 (si ar putea ajunge la maxima din septembrie de la 0,94 lei)”, spune Rusu.

Titlurile SIF Moldova (SIF2) sunt in consolidare sau acumulare imediat sub nivelul de la 0,76 lei, iar asta pe fondul unor divergente pozitive semnificative pe MACD (unul dintre cei mai utilizati indicatori de analiza tehnica, bazat pe mediile mobile).

Sursa: BT Securities

“Daca trecem de 0,76 lei, obtinem semnalul pozitiv, iar SIF2 ar putea recupera pana la 0,82-0,86 lei”, considera analistul de la BT Securities.

Si actiunile SIF Transilvania (SIF3) sunt intr-un interval de neutralitate pe palierul 0,445-0,4 lei, iar in aceste conditii analistii raman rezervati pana cand piata va invinge unul dintre cele doua praguri.

In cazul actiunilor SIF Muntenia (SIF4), daca revin in sedintele urmatoare peste 0,5 lei, atunci analistii considera ca ar fi in debutul unui nou trend minor ascendent cu target-uri minime la 0,53-0,55 lei.

Pe o tendinta neutra in perioada urmatoare sunt vazute si actiunile companiilor farmaceutice Biofarm (BIO) si Antibiotice (ATB).

“Din 2009 pana acum s-a conturat un masiv triunghi simetric care, odata incheiat, va genera o tendinta prelungita in preturi. Deocamdata, desemnam nivelurile cheie la 0,22 lei (rezistenta) si 0,18 lei (suport). In functie de care dintre cele doua va ceda mai intai, vom putea merge la 0,275 lei sau, in jos, la 0,1 lei”, spune Dan Rusu referitor la evolutia Biofarm.

Actiunile Antibiotice au intampinat suporturi relevante la 0,36 lei, insa analistul de la BT considera ca nu putem vorbi inca de o relansare.

“E nevoie de o trecere deasupra cotei 0,437 lei pentru a valida ca tendinta s-a schimbat in sens favorabil”, a subliniat Rusu.

Lasati un comentariu