Miercuri, 26 martie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Dintre titlurile financiare de la Bursa, actiunile SIF-urilor, cele ale Fondului Proprietatea (FP), fondului STK Emergent (STK) si Broker Cluj (BRK) au o tendinta pozitiva pe termen scrut, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri seara de societatea de brokeraj BT Securities.

Actiunile FP au reusit sa treaca de rezistenta de la 0,445 lei/actiune, transformand nivelul in suport minor, insa rezistenta de la 0,455 lei ramane deocamdata intacta.

“Asa cum am spus,  abia o penetrare aici ar semnala debutul unei faze ascendente pe FP spre 0,475 lei”, a mentionat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au recuperat pana la tinta de 1,06 lei, de unde au si dat inapoi, conturand astfel o noua zona de suport la 0,97-0,94 lei.

Sursa: BT Securities

“Nivelul de la 1,06 lei se prezinta ca rezistenta forte, dar miscarea actuala poate sa o invinga si sa forteze pana la 1,14 lei si chiar mai sus”, afirma analistul de la BT.

Si actiunile SIF Moldova au urcat cele 10% pe care analistii mizau acum o saptamana, intampinand  rezistente puternice la 0,95 lei.

“De aici incolo, 0,86 lei actioneaza ca suport in cadrul unui trend minor pozitiv, in timp ce target-ul secundar ne asteapta la 1,03 lei”, a precizat Dan Rusu.

Similar in cazul actiunilor SIF Transilvania (SIF3), care peste rezistenta de la 0,445 lei, au demarat o puternica faza de aprecieri, urcand in doua saptamani aproape 20%, pana la 0,53 lei. Analistii spun ca deocamdata se limiteaza la rezistentele de aici, desi nu  exclude amplificarea miscarii pozitive.

Sursa: BT Securities

Pe o tendinta pozitiva pe termen scurt sunt vazute si actiunile OMV Petrom (SNP). Pretul acestora, desi s-a tinut peste rezistenta de la 0,315 lei, nu a reusit sa avanseze spre target-ul de la 0,345 lei.

“Totusi, acesta ramane scenariul cel mai probabil atata timp cat cotatia evolueaza peste 0,3 lei”, spune Rusu.

Lasati un comentariu