Duminica, 03 august 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Trei dintre SIF-uri  si actiunile Fondul Proprietatea (FP) au o tendinta pozitiva pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri seara de societatea de brokeraj BT Securities.  Cele trei SIF-uri sunt Moldova (SIF2), Transilvania (SIF3) si Muntenia (SIF4), in timp ce pentru restul, tendinta este neutra.

In cazul actiunilor SIF Moldova, suportul de la 0,97 lei ramane intact, dar  totodata e de luat in considerare nivelul de la 1,1 lei ca rezistenta semnificativa si faptul ca piata trebuie sa il invinga daca e sa vedem SIF2 la 1,22 lei, potrivit analistilor de la BT.

Si in cazul titlurilor SIF Oltenia (SIF5), suportul anticipat la 1,02 lei a tinut, dar fiindca preturile sunt inca jos, analistii au adaugat un nou suport la mica distanta – 0,97 lei.

“Este important ca  aceasta zona sa faca fata oricaror presiuni”, subliniaza Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Sursa: BT Securities

Actiunile Fondului Proprietatea au trecut de rezistenta de la 0,428 lei pe actiune in cadrul unei miscari ce anunta, foarte probabil, in opinia analistilor de la BT, schimbarea favorabila de trend minor.

“E important ca 0,428 sa furnizeze suport de acum incolo, dar nici nu excludem o reactive negativa pana la 0,42 lei (intr-un eventual umar drept de H&S inversat)”, adauga Rusu.

Pe o tendinta pozitiva sunt vazute si actiunile OMV Petrom (SNP), analistii considerand ca dup ace suportul cheie de la 0,283 lei a facut fata testului, pretul are acum unda verde spre 0,308 lei.

Titlurile Oltchim (OLT), vedetele anului trecut, se mentin in continuare pe un trend ascendent pe termen scurt.

“Se tine destul de bine, suportul de la 1,04 lei relansand preturile in forta. Urmarim acum rezistentele de la 1,5 lei, in caz extrem 1,9 lei”, a precizat Dan Rusu.

Sursa: BT Securities

Dintre actiunile companiilor de utilitati, Transgaz (TGN) este pe o tendinta pozitiva, in timp ce in cazul Transelectrica (TEL), perspectiva este neutra.

“Iata ca nivelul cheie 16,5 a tinut, insa TEL trebuie sa revina peste 18,3 lei inainte de a ne convinge ca si-a reluat cresterile spre 20 de lei”, spune seful departamentului de analiza de la BT Securities.

Lasati un comentariu