Miercuri, 12 martie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Perspectiva pe termen scurt pentru toate SIF-urile este negativa, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare,  de societatea de brokeraj BT Securities.

Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) au spart, in cele din urma, suportul de la 1,2 lei, confirmand scenariul declinului pana la 1,1 lei.

“Aici, intre 1,1 si 1,05 lei avem suporturi importante ce ar trebui sa relanseze piata. Am prevazut insa si un suport extrem la 0,98 lei”, a precizat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Si in cazul SIF Moldova (SIF2), corectia anticipata s-a extins pana la nivelurile prevazute. Acum, analistii considera ca in jurul lui 1,3 lei ar fi  punctul ideal de relansare a trendului ascendent de ansamblu, dar doar o revenire peste 1,34 lei valideaza ipoteza optimista.

Scaderea titlurilor SIF Muntenia (SIF4) s-au prelungit dincolo de nivelul anticipat, ca sa ajunga acum la pragul psihologic 0.7 – totodata suport al canalului de trend ascendent de ansamblu.

Sursa: BT Securities

“Asteptam o revenire peste 0,73 lei ca semnal favorabil”, spune analistul de la BT Securities.

In ceea ce priveste actiunile SIF Oltenia (SIF5), pretul a coborat sub 1,39 lei, astfel ca deocamdata analistii se uita dupa suporturi si nu dupa puncte de confirmare a reluarii trendului.

“Nivelul 1,3 ar fi cel mai apropiat suport serios. De cealalta parte, 1,39 s-a convertit in rezistenta”, a mentionat Dan Rusu.

Pentru cele mai tranzactionate titluri din piata, cele ale Fondului Proprietatea (FP),  intervalul 0,605-0,62 lei a marcat punctul de intoarcere a pietei.

“Pana si suportul de la 0,57 lei a fost respectat, FP reluandu-si cresterile de aici. Dar daca nu reuseste sa revina peste 0,595 lei, vom mentine perspectiva neutra pe termen scurt”, afirma Rusu.

Nici pentru actiunile BRD si OMV Petrom (SNP), lucrurile nu se prezinta mai bine deocamdata.

Sursa: BT Securities

Titlurile BRD s-au mentinut  in zona de suport 10,5-10,8, in pofida unei tentative de a se desprinde.

“Ne mentinem parerea ca, odata evadat din actuala congestie, BRD va inregistra miscari ample. Punctele de confirmare a unei eventuale evolutii pozitive sunt 11,1, respectiv 11,5 lei”, spune seful departamentului de analiza de la BT Securities.

In cazul Petrom, rezistenta de la 0,43 lei a generat scaderile anticipate de pana la 0,395 lei. Daca nu se stabilizeaza aici, scaderea SNP ar mai putea continua spre 0,375, respectiv 0,355 lei, potrivit analizei BT Securities.

Lasati un comentariu