Duminica, 16 februarie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Actiunile unei singure singure societati de investitii financiare, SIF Transilvania, se afla pe o tendinta pozitiva pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri de societatea de brokeraj BT Securities.

Pentru restul SIF-urilor, tendinta este negativa (SIF Banat-Crisana si SIF Moldova) sau neutra (SIF Muntenia si SIF Oltenia).

“Desi parea ca se va relansa definitiv de la 1,3 lei, retestarea de acum sugereaza o corectie ceva mai ampla. Un urmator suport ar fi la 1,23 lei. Intre timp, rezistenta minora ramane nivelul 1,34 lei”, a comentat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Sursa: BT Securities

Nici actiunile FP nu par sa-si reia trendul de crestere, dupa ce s-au poticnit la rezistenta minora anticipata la 0,595 lei.

“Si aici mizam deocamdata pe mentinerea fazei corective (mai lenta) si nu pe reluarea trendului general de crestere”, spune Rusu.

Pentru titlurile Transelectrica (TEL), tendinta este negativa pe termen scurt, potrivit raportului BT.

“Semne modeste de stabilizare intre 15,8-16,4 lei. Daca evadeaza in sus din acest interval, TEL ar putea reveni in scurt timp la 17, chiar 17,5 lei”, a mentionat Dan Rusu.

Situatia nu este mai buna nici pentru evolutia actiunilor Erste la Viena, care au intrat pe o tendinta negativa.

Sursa: BT Securities

“Odata cazut sub suportul de la 18 euro, EBS a intrat in teritoriu negativ. Privim insa evolutia recenta ca oportunitate, mizand doar pe o corectie. Suportul cel mai probabil ar fi la 17 euro sau, intr-un caz mai rau, la 16 euro. Perspectiva favorabila pentru intregul an atarna insa de nivelul 15 euro”, considera seful departamentului de analiza de la BT Securities. Titlurile Erste sunt listate si la Bursa din Bucuresti.

Lasati un comentariu