Vineri, 31 ianuarie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Actiunile a trei dintre SIF-uri, Moldova, Muntenia si Oltenia, se afla pe o tendinta pozitiva pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri de societatea de brokeraj BT Securities.

Titlurile SIF Moldova (SIF2) au  revenit pe crestere din preajma liniei de suport de la 1,27 lei, iar analistii considera ca atat timp cat vor sta peste pragul de la 1,31 lei, sunt pe trend minor pozitiv.

“In mare, se poate spune ca suporturile anticipate au tinut. Avem un double-bottom pe la 1,29 lei care sugereaza ca target minim cota 1,37. Pana acolo insa mai avem un obstacol la 1,34 lei. In orice caz, am trecut, peste 1,3 lei, la un trend minor ascendent”, a comentat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities, si evolutia SIF Oltenia (SIF5).

Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) sunt singurele dintre SIF-uri aflate pe o tendinta negativa pe termen scurt.

Sursa: BT Securities

“Perspectiva de ansamblu este aceeasi: asteptam o relansare de undeva dintre 0,98 lei si 1,06 lei, cu confirmare peste 1,06 lei si potential minim de crestere pana la 1,11 lei”, spune Rusu.

Pe o tendinta negativa sunt vazute si actiunile Fondului Proprietatea (FP).

“Asa cum avertizam la inceputul lunii, odata ce 0,57 a cedat, FP s-a dus ata la 0,54. Si e posibil ca aceasta corectie sa mai continue, iar preturile sa se stabilizeze abia in zona 0,525-0,512”, a comentat analistul de la BT Securities.

Situatia nu este mai buna nici pentru  titlurile Transelectrica (TEL), dar analistii cred ca o prima reactie pozitiva viguroasa ar putea semnala inceputul unei faze de redresare importante (15,8, 16,4 lei).

Sursa: BT Securities

Petrom (SNP) se afla in teritoriu neutru, cu puncte de referinta la 0,405 lei (rezistenta), respectiv 0,375 lei (suportul).

Lasati un comentariu