Miercuri, 29 ianuarie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB

Sursa: BT Securities

Aproape toate actiunile financiare listate pe piata principala a Bursei de la Bucuresti se afla pe o tendinta negativa pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri de societatea de brokeraj BT Securities.

Exceptie fac titlurile bancii Carpatica (BCC), SIF Muntenia (SIF4) si STK Emergent (STK), in cazul carora perspectiva este neutra.

“In cele din urma, suportul de la 1,1 lei a cedat – se pare ca SIF2 se va stabiliza in zona gap-ului de la 1,01 lei. Pe post de rezistenta avem doua niveluri: 1,07, respectiv 1,1”, a comentat evolutia actiunilor SIF Moldova, Dan Rusu, seful departamentului de analiza de la BT Securities.

Sursa: BT Securities

In ceea ce priveste actiunile SIF Oltenia (SIF5), mai intai au cedat suporturile cheie de la 1,35-1,34 lei au , iar apoi a avut loc ajustarea ex-dividend. Noile niveluri relevante sunt 1,11 lei si 1,057 lei pe post de suport si, de cealalta parte, rezistenta de la 1,17 lei.

SIF Muntenia este singura societate de investitii care a avut, in ultima perioada, o evolutie “bunicica”, dar analistii de la BT spun ca nu sunt foarte convinsi ca nu va urma traiectoria celorlalte fonduri.

“Astfel, suntem precauti si urmarim 0,765 ca suport minor sub care am reveni in teritoriu negativ”, spune Rusu.

Dupa ajustare, zona de suport propusa pentru titlurile Fondului Proprietatea (FP) este 0,49-0,486, in timp ce rezistenta vine la maxima sedintei de ieri, 0,51.

“Ar fi de mentionat ca, in cazul in care suporturile date esueaza, ne mai desparte de noi minime doar nivelul de la 0,46 lei”, a precizat Rusu.

Pe o tendinta negativa se afla, potrivit analizei BT Securities, si actiunile OMV Petrom (SNP), analistii asteptandu-se ca dupa descarcarea dividendului, pretul acestora sa ajunga si sa se stabilizeze pe la 0,33-0,34 lei. Nivelul 0,35 este de azi rezistenta.

Sursa: BT Securities

Similar pentru Transelectrica (TEL),  descarcarea de dividend impune ajustarea suporturilor cheie la 12,9-12,2 lei. Semnele incheierii fazei de scaderi le-ar constitui o recuperare in forta pana la 13,5, respectiv 14 lei, potrivit analizei citate.

Lasati un comentariu