Vineri, 31 ianuarie 2014

Care este tendinta pe termen scurt pentru toate actiunile de la BVB. La ce praguri-cheie trebuie sa fie atenti investitorii

Sursa: BT Securities

Toate actiunile financiare de la Bursa au o tendinta pozitiva pe termen scurt, cu exceptia titlurilor bancii Carpatica (BCC) si cele ale Broker Cluj, in cazul carora perspectiva este neutra, se arata intr-un raport de analiza tehnica emis de societatea de brokeraj BT Securities dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de ieri.

Analistii spun, in cazul actiunilor SIF Banat-Crisana (SIF1),  ca atata timp cat pretul evolueaza peste 1,15 lei, trendul de ansamblu ramane ascendent, cu sanse sa se prelungeasca pana la 1,36 lei.

In cazul SIF Moldova (SIF2), analistii considera ca doar o cadere sub 1,37 lei ar schimba situatia inca favorabila.

Evolutia actiunilor SIF Oltenia (SIF5) a inceput sa ofere primele ezitari pe palierul conturat inca de anul trecut intre 1,35-1,45 lei.

Sursa: BT Securities

“Dar, pana nu cade sub 1,35 lei, nu avem motive sa anuntam corectii mai severe pe SIF5. Mai mult, admitem inca un val pana la  1,52 lei”, a precizat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Si actiunile Fondului Proprietatea (FP) par sa-si continue drumul spre 0,57 lei, dar analistii atrag atentia ca existul rriscul de a se forma aici o formatiune tehnica de tipul reversal wedge care sa marcheze o schimbare temporara de trend.

“Insa abia o cadere sub 0.52 ar valida acest scenariu negativ pe termen scurt”, spune Rusu.

Pe o tendinta pozitiva sunt vazute si actiunile OMV Petrom (SNP). Pretul acestora s-a corectat pana in preajma suportului desemnat saptamana trecuta la 0,34 lei.

Sursa: BT Securities

“Nu excludem o corectie mai complexa aici, insa cat timp SNP se desfasoara peste 0,37 lei, mizam pe noi maxime in zona 0,39-0,4 lei”, a mentionat analistul de la BT Securities.

Dintre companiile de utilitati, titlurile Transgaz (TGN) se afla la randul lor pe o tendinta pozitiva, in timp ce in cazul Transelectrica (TEL), perspectiva este neutra.

“S-a corectat destul de sever inainte de a valida obiectivul de la 20 lei. Cu  toate astea, daca reuseste sa se tina peste conjunctia de suporturi de la 17 lei, sansele sunt in favoarea reluarii cresterilor”, a comentat Dan Rusu evolutia TEL.

Lasati un comentariu