Luni, 24 februarie 2014

Care SIF a fost cel mai profitabil in luna martie. Vezi si cu cat au crescut activele nete ale SIF-urilor

Valoarea totala a activelor nete administrate de patru dintre cele cinci societati de invstitii financiare (SIF) a crescut in luna martie cu 3,1% fata de luna anterioara, ajungand la circa 6,7 miliarde de lei (circa 1,6 miliarde de euro).

Cea mai mare crestere a valorii activelor administrate a avut-o SIF Muntenia (SIF4), de 6,2%, urmata de SIF Transilvania (SIF3) care a avut o crestere a activelor nete de 5,1%, fata de februarie. La polul opus, SIF Banat-Crisana (SIF1) a fost singura care a avut o scadere usoara a activelor, situatie similara cu luna precedenta.

SIF Muntenia s-a plast pe primul loc si la capitolul profiturilor raportate. Astfel, in timp ce SIF Transilvania a raportat o pierdere de 3,6 milioane de lei, SIF Muntenia a inchis luna cu un castig de 9 milioane de lei. Profitul SIF Oltenia (SIF5) s-a plasat la 6 milioane de lei, in timp ce SIF Banat-Crisana a castigat 4,6 milioane de lei.

SIF Moldova nu a publicat inca datele activelor nete pe luna martie

Valoarea de piata a celor cinci SIF-uri a ajuns la finele sedintei de ieri la 4,45 miliarde de lei (1,07 miliarde de euro).

Lasati un comentariu