Luni, 07 aprilie 2014

Care sunt actiunile de la Bursa ce ofera dividendul cu cel mai bun randament pana acum

Sursa: Erste Group

Actiunile producatorului de medicamente Zentiva Bucuresti (SCD) au crescut puternic in debutul sedintei de azi, ramanand ulterior fara vanzatori, dupa ce compania a anuntat ieri ca intentioneaza sa distribuie un dividend care ar oferi un randament de 30%, la ultimul pret de ieri de la Bursa.

Conducerea companiei a propus distribuirea unui dividend brut de 0,1376 lei/actiune pentru anul 2010, precum si  repartizarea, din rezervele distribuibile ale companiei, a sumei de 67,6 mil lei sub forma unui dividend brut de 0,1622 lei/actiune.

Dividendul brut total s-ar ridica astfel la 0,2998 lei/actiune, randamentul fiind astfel de 30%, luand in calcul pretul de la inchiderea sedintei de ieri.

Valoarea totala a dividendelor pe care compania intentioneaza sa le distribuie ajunge la 125 milioane de lei, profitul Zentiva pe 2010 fiind de 53,15 milioane de lei.

O alta companie care a anuntat un dividend cu un randament foarte mare este VAE Apcarom. Conducerea companiei a propus un dividend brut de 0,22 lei pe unitate, adica  23% din pretul la care se tranzactioneaza actiunile.

Dintre SIF-uri, cel mai bun randament il au dividendele de la SIF Muntenia (6,9%), urmate de dividendele de la SIF Moldova (6,5%).

Anul acesta, Biofarm Bucuresti (BIO) a propus pentru prima data de la listarea pe piata reglementata a BVB, distribuirea de dividende. Compania vrea sa acorde un dividend brut de 0,0055 lei/actiune, randamentul fiind de aproape 3%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu