Miercuri, 02 aprilie 2014

Care sunt actiunile de la BVB cu o tendinta pozitiva pe termen scurt

Sursa: BT Securities

Trei dintre SIF-uri, actiunile Fondului Proprietatea (FP) si cele ale Bursei din Bucuresti (BVB) sunt titlurile financiare de pe piata principala a bursei care au o tendinta pozitiva pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri seara de societatea de brokeraj BT Securities.

SIF Moldova (SIF2),  cel mai in putere dintre SIF-uri, potrivit analistilor de la BT,  a si ajuns la target-ul secundar de la 1,22 lei si nu da semne ca s-ar opri.

“Avem totusi la 1,35 lei o potentiala rezistenta minora si nu mizam pe cresteri mai mari de atat pe termen foarte scurt”, spune Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Sursa: BT Securities

Analistul a ridicat pragurile de suport pentru actiunile SIF Transilvania (SIF3) la 0,57 lei (si 0,535 lei) si urmareste mai departe evolutia in contextul triunghiului simetric ce dureaza imediat de trei luni.

“ Dam probabilitati mai mari cresterilor spre 0,7 lei”, a mentionat Rusu.

Pe actiunile SIF Oltenia (SIF5), ca pe mai toate SIF-urile, asistam la  consolidare triunghiulara – cu serioase implicatii pozitive, potrivit analistilor, daca pretul trece de rezistenta de la 1,16 lei.

“Target-urile ar veni la 1,3 lei, respectiv 1,35 lei, in timp ce suportul a fost ridicat la 1,04 lei”, a precizat seful departamentului de analiza de la BT Securities.

Sursa: BT Securities

Analistul remarca totodata o posibila formatiune complexa de schimbare a trendului actiunilor Fondului Proprietatea : o trecere hotarata peste rezistenta de la 0,436 lei ar confirma inversarea, propulsand FP la rezistenta canalului de trend de la 0,448 lei.

O alta actiune aflata pe o tendinta pozitiva pe termen scurt este si Condmag Brasov (COMI), dar analistii atrag atentia ca este totusi prea devreme pentru a vorbi de o crestere sustinuta.

“Deocamdata suportul de la 0,16 lei pare sa fi tinut, e insa prea devreme  afirmam sus si tare ca actiunile COMI au inceput cresterile pe care  asteptam de ceva vreme. O urcare peste 0,18 lei ar fi insa o prim confirmare si ar anunta o faza de recuperari pana la 0,195-0,205 lei”, a subliniat Dan Rusu.

Lasati un comentariu