Miercuri, 05 martie 2014

Care sunt actiunile de la BVB cu o tendinta pozitiva pe termen scurt

Sursa: BT Securities

Doar actiunile SIF Transilvania si Muntenia (SIF3 si SIF4) mai au o tendinta pozitiva pe termen scurt, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri seara de societatea de brokeraj BT Securities.

Perspectiva pentru celelalte SIF-uri este neutra, la fel cum este si pentru actiuni precum cele ale bancii Carpatica (BCC), BVB sau Broker Cluj (BRK).

Analistii de la BT considera, in cazul SIF-urilor, ca avem semnele unei inversari minore de trend, dar acestea sunt doar corectii in cadrul trendului pozitiv de ansamblu.

De exemplu, in cazul actiunilor SIF Moldova (SIF2), caderea sub suportul de la 1,42 lei echivaleaza cu iesirea din teritoriu pozitiv pe termen scurt.

“Suntem astfel deschisi unor scaderi temporare pana la 1,37 lei (nu mai jos de 1,3 lei)”, a precizat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Sursa: BT Securities

Similar, in cazul SIF Oltenia (SIF5), deprecierea actiunilor sub 1,39 lei ar anunta corectii pana la 1,35 lei, maxim 1,3 lei.

“Vanam de ceva vreme aceste reactii negative in ideea conturarii unor minime in crestere pe noul trend ascendent”, spune Rusu.

Pentru SIF Transilvania, target-ul de la 0,7 lei ramane valabil, atat doar ca – in cazul in care preturile cad sub 0,653 lei – validarea acestuia ar putea intarzia. Suporturi pentru corectii mai severe sunt la 0,63 lei, respectiv 0,61 lei.

La SIF Muntenia, analistii urmaresc suportul minor de la 0,75 lei fiindca penetrarea acestuia ar pregati terenul pentru scaderi mai abrupte, pana la 0,73 lei, ba chiar 0,67 lei.

“Si aici, ca la toate SIFurile, vorbim doar de corectii in cadrul trendului pozitiv de ansamblu”, a mentionat Dan Rusu.

Si actiunile Fondului Proprietatea (FP) se afla pe o tendinta pozitiva, dar analistii de la BT spun ca sunt sanse reale ca scaderile sa readuce preturile in zona 0,53-0.51 lei inainte ca tendinta ascendenta generala sa se reia.

Sursa: BT Securities

Actiunile OMV Petrom (SNP) au inregistrat cresteri puternice de la inceputul anului si au atins maximele anticipate la 0,4 lei.

“Se tine foarte bine deocamdata, insa rezistentele se succed acum la intervale tot mai reduse. Spre exemplu, pe la 0,42 lei ne asteapta un gap care ar trebui sa exercite ceva presiune asupra SNP”, a subliniat Dan Rusu.

Lasati un comentariu