Sambata, 15 februarie 2014

Care sunt actiunile de la BVB cu sanse de crestere pe termen scurt

Sursa: BT Securities

Doar actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Oltenia (SIF5) si Erste Bank (EBS) au o tendinta pozitiva pe termen scurt, dintre titlurile financiare de la Bursa, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri de societatea de brokeraj BT Securities.

“Ne mentinem asteptarile optimiste deocamdata, insa e important sa reuseasca sa treaca definitiv si cat mai repede peste 1,06 lei”, a comentat evolutia actiunilor SIF1, Dan Rusu, seful departamentului de analiza de la BT Securities.

In ceea ce priveste titlurile SIF Oltenia, pretul acestora s-a corectat dupa ce a ajuns la rezistenta de la 1,4 lei, limitandu-se totusi la suporturile desemnate la 1,35-1,34 lei.

Pentru celelalte SIF-uri, tendinta este neutra, potrivit analizei BT Securities. In cazul actiunilor SIF Moldova (SIF2), de exemplu, suportul de la 1,1 lei ramane punctul de referinta. Analistii au adaugat o rezistenta minora la 1,13 lei, peste care s-ar semnala reluarea cresterilor spre 1,15 lei si, apoi, mai sus.

Sursa: BT Securities

Nici actiunile Fondului Proprietatea (FP) nu au o tendinta bine definita in prezent, analistii de la BT considerand totusi ca sunt sanse pentru o miscare ascendenta din punctul mort in care au intrat cam de doua saptamani.

Avem doua rezistente relevante, una la 0,56 lei, alta la 0,57 lei. Peste ele, FP ar avea toate sansele sa avanseze la noi maxime in 2012”, a mentionat Dan Rusu.

Sanse pentru intrarea pe crestere au si actiunile OMV Petrom (SNP), atata timp cat evolueaza peste suportul de la 0,39 lei. Titlurile au avut o tentativa, nereusita deocamdata, de trecere peste rezistenta de la 0,407 lei.

Sursa: BT Securities

Similar, actiunile Transelectrica (TEL) nu au reusit sa sparga rezistenta de la 15,1 lei, insa nici nu s-au dus sub 14,85 lei, care devine noul suport minor ce desparte evolutia acestor titluri de noi minime. Prin urmare, analistii asteapta in continuare o trecere categorica peste rezistenta  de  la 15,1 lei ca semn favorabil.

Lasati un comentariu