Vineri, 28 februarie 2014

Care sunt actiunile din Europa Centrala si de Est cu cel mai mare potential de crestere in viziunea analistilor de la Erste

Evaluarile in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE) raman la un nivel corect, pietele din Ungaria si Romania tranzactionandu-se la multiplii de profit (P/E pe urmatoarele 12 luni) deasupra mediilor istorice, precizeaza analistii Erste Group in cadrul unui raport emis saptamana aceasta.

Analistii considera totodata ca perspectivele de crestere raman atractive, media estimarilor privind cresterea de profit in regiune fiind in jurul a 30% pentru 2010 si circa 20% pentru 2011. In timp ce estimarile pentru piata din Romania ajuta mult media pentru 2010, doar pietele din Austria si Ungaria sunt vazute ca fiind capabile sa genereze rezultate in crestere pentru 2011.

Analistii de la Erste spun ca li se par atractive in continuare actiunile din sectorul bancar din Turcia, dar pe de alta parte, le e foarte greu sa gaseasca actiuni din Cehia pe care sa le recomande, din cauza asteptarilor reduse de crestere.

“Pegas ar putea fi o idee, in timp ce NWR inca se mai bucura de un anumit interes, chiar daca recomandarea noastra este una de <hold>. CEZ ar putea suferi pe termen scurt din cauza unor rezultate slabe pe primul trimestru”, au precizat analistii.

In cazul pietei austriece, analistii Erste considera atractive actiuni precum cele ale Semperit, OMV, VIG si Kapsch. Dintre titlurile poloneze, recomandarile vizeaza in special actiuni din sectorul constructiilor, cum sunt cele ale Mostostal Warszawa, Trakcja, PBG, Cersanit si Ceramika Nowa Gala.

Pe bursa maghiara, actiunile preferate sunt cele ale RFV si PannErgy, chiar daca acestea sunt companii mici.

“In Romania, ne-am uita la Biofarm si Transgaz, care ar trebui sa raporteze rezultate trimestriale bune. Dintre SIF-uri (unde nu trebuie uitata potentiala schimbare a pragului de detinere), ne place cel mai mult de SIF Transilvania.”, au mentionat analistii in cadrul raportului.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu