Sambata, 05 aprilie 2014

Care sunt recomandarile de investitie ale analistilor de la BT Securities pentru 2011

Analistii firmei de brokeraj BT Securities recomanda investitorilor companiile din sectoarele energetic si cel financiar, acestia avand preturi tinta cu pana la 75% mai mari fata de preturile actuale din piata, potrivit unui raport de analiza.

“Am apelat la indicele de performanta relativa pentru a releva potentialul pietei locale comparativ cu pietele internationale (asa cum sunt reflectate ele de indicele MSCI World). Actiunile companiilor romanesti au inregistrat o performanta relativa superioara in 2009, dar 2010 s-a dovedit un an modest. Acum, 2011 se anunta un an favorabil pentru bursa romaneasca in comparatie cu majoritatea pietelor internationale. Ne asteptam ca sectoarele financiar  si energetic sa se dovedeasca cele mai profitabile in 2011”, au precizat in raport, analistii BT Securities.

sursa: BT Securities, raport februarie

Raportul a fost realizat in februarie, dar a fost facut public de-abia azi, analistii mentionand ca nu au putut sa faca public studiul pana acum deoarece acesta fusese pregatit in cadrul documentatiei pentru oferta Petrom.

BT Securities a fost in consortiul care a intermediat oferta Petrom, alaturi de Renaissance Capital, EFG Eurobank Securities si Romcapital.

In acest moment, cel mai mare potential de crestere, il au actiunile Condmag, analistii avand un pret tinta de 0,496 lei/actiune, cu 75,82% mai sus fata de pretul actual.

Pe locul doi se afla actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact, analistii BT avand un pret tinta de 0,57 lei/unitate, acestea fiind urmate de titlurile companiei de foraj de petrol si gaze naturale Dafora, cu un potential de crestere de 1,161 lei/unitate.

Din momentul in care analistii BT Securities au facut analiza, unele actiuni au depasit toate asteptarile, acesta fiind si cazul Oltchim, care s-a apreciat puternic pe Bursa, avansul de la inceputul anului ajungand la aproape 760%. Astfel, atat actiunile Oltchim cat si cele ale Petrom au atins targeturile estimate de BT Securities, astfel ca recomandarile nu mai sunt valabile, pana la o noua actualizare.

Pentru titlurile FP, analistii au un pret tinta de 0,706 lei/unitate, cu 35% peste pretul actual din piata.

Dintre SIF-uri, cel mai mare potential il are SIF Transilvania (22,17%), iar cel mai mic il are SIF Muntenia (6,7%), potrivit preturilor tinta ale BT Securities.

Lasati un comentariu