Marti, 01 aprilie 2014

Care sunt semnalele de vanzare pe actiunile SIF-urilor si FP, potrivit analizei tehnice

Sursa: Goldring

Analiza tehnica a graficului indicelui BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea (FP), arata o rezistenta puternica la nivelul 18.850 de puncte, potrivit analistilor societatii de brokeraj Goldring Targu-Mures.

“In cazul strapungerii suportului T3 (limita inferioara a triunghiului-vezi graficul alaturat) se va da un semnal de vanzare cu primul suport la nivelul 17.000 de puncte”, au precizat analistii, in cadrul unei analize tehnice emise azi-dimineata.

In ceea ce priveste actiunile SIF Oltenia, cele mai tranzactionate din grupul SIF-urilor, graficul zilnic al acestora si-a mentinut rezistenta de la nivelul 1,0660 activa.

Sursa: Goldring

“Suportul din zona 1,0000 lei se mentine valid, iar o strapungere a nivelului 0,9885 lei (pe inchidere) va genera un nou semnal de vanzare”, spun analistii. Potrivit acestora, consolidarea laterala din ultimele 3 saptamani arata slabiciunea cumparatorilor care nu reusesc sa creeze minime si maxime in crestere.

Si in cazul actiunilor Fondului Proprietatea, inchiderea de la finele saptamanii trecute a sporit sansele unei scaderi in continuare.

Desi volumul strapungerii nu a fost  mai mare decat media ultimelor zile, semnalul de vanzare poate fi valid deoarece pe scadere nu este nevoie de un volum mare”, se arata in analiza Goldring. Suportul zilnic este dat de nivelul 0,4322 in timp ce rezistenta s-a mutat la deschiderea zilei de vineri, la nivelul 0,4518 RON.

Sursa: Goldring

Actiunile financiare au inceput pe scadere si sedinta de azi de la Bursa, grupul SIF-urilor avand scaderi de peste 2% dupa aproape o ora de tranzactionare. Pe minus sunt si actiunile FP, dar in cazul acestora scaderea este mai usoara, in jurul a 1%.

Lasati un comentariu