Marti, 14 ianuarie 2014

Ce randamente au avut cele mai lichide 25 de companii de pe RASDAQ in ultima luna

Noua dintre cele mai lichide 25 de companii listate pe piata RASDAQ au avut cresteri de peste 10% in ultima luna, potrivit unei analize pe baza statisticilor realizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Cel mai mare castig, de 61,3%, l-au adus titlurile Foraj Sonde Ernei (FOSP), un avans de 60% inregistrand si titlurile producatorului de motoare si generatoare electrice  Electroprecizia (ELZY). Rulajele celor doua companii au fost insa destul de reduse, de pana la 0,24 milioane de lei.

O lichiditate mai mare au avut actiunile producatorului de hrana pentru animale de ferma Toneli Nutrition (COTU), de 6,35 milioane de lei, insa aceasta s-a datorat unei tranzactii prin care Agrisol International a preluat 24,73% din companie. Actiunile COTU s-au apreciat in ultima luna cu 46,34%.

Printre emitentii care au avut aprecieri de peste 10% se numara si Electroarges (ELGS), Prospectiuni (PRSN), Electromagnetica (ELMA) Artego (ARTE), Argus Constanta (UARG) si Concefa Sibiu (COFI).

Potrivit statisticilor Intercapital, opt companii din cele mai lichide 25 de titluri, au avut in ultima luna scaderi, acestea fiind cuprinse intre 2% si 36,5%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu