Miercuri, 08 ianuarie 2014

Ce scenarii au analistii de la Broker Cluj pentru evolutia BET, BET-FI si a celor mai importante companii de la Bursa

Sursa; Broker Cluj

Alexandru Preda, analist in cadrul firmei de intermediere financiara Broker Cluj, este de parere ca indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea, va intra cel mai probabil intr-o evolutie laterala pe termen scurt, intre 15.000 si 19.300 de puncte

“Un scenariu ascendent va fi luat in calcul pentru acest indice doar dupa strapungerea liniei de trend T1 (vezi grafic)”, a spus Preda.

Intr-un scenariu alternativ, el se asteapta la o evolutie descendenta, cotatia BET-FI urmand sa se deprecieze si sa inregistreze o inchidere sub nivelul de 15.000 de puncte, generand astfel un semnal negativ de continuare a trendului descendent.

Scenariul principal indica o consolidare si pentru actiunile Fondului Proprietatea (FP), potrivit analistului Broker Cluj.

“Cotatia FP va intra intr-o evolutie laterala intre 0,4300 si 0,5000. Nivelul de rezistenta reprezinta limita superioara a unui gap si a canalului descendent, dar si un nivel psihologic, ce nu va fi usor de depasit”, a mai adaugat Preda intr-un raport de analiza tehnica.

In scenariul alternativ, actiunile FP ar putea sa scada pana la 0,4 lei/unitate.

In scenariul principal, Preda ia in calcul consolidarea actiunilor SIF Moldova, dar si o evolutie ascendenta a SIF Oltenia, unde pe termen mediu se asteapta ca actiunile sa ajunga la rezistenta de la 1,620-1,750 lei/unitate.

Sursa: Broker Cluj

Pentru indicele BET, analistul citat spune ca piata pare sa nu aiba inca entuziasmul inceperii unui trend ascendent, iar scenariul unui trend descendent va fi luat in calcul doar daca se va inregistra un pret de inchidere sub S1 (vezi grafic).

“Scenariu principal indica o consolidare: Pe termen scurt cotatia va intra cel mai probabil intr-o evolutie laterala intre 4.365 si 5.050 de puncte. Ca si scenariu alternativ ne asteptam la o evolutie ascendenta: Cotatia va creste sustinut si va genera prin strapungerea nivelului de 5050 un semnal ascendent, lasand astfel loc pentru aprecieri spre rezistenta de la 5.400 de puncte”, a mai spus Preda.

BRD, cea mai mare banca locala de la Bursa, are ca si scenariu principal o evolutie ascendenta, analistul asteptandu-se ca pe termen mediu actiunile bancii sa ajunga la zona de rezistenta de la 15,7 lei/unitate.

Pe de alta parte, pentru Banca Transilvania, analistul Broker Cluj ia in calcul consolidarea, asteptandu-se ca pe termen scurt actiunile bancii sa intrr cel mai probabil intr-o evolutie laterala intre 1,00 si 1,1 lei/titlu.

Si actiunile Petrom sunt in consolidare potrivit lui Preda.

“Pe termen scurt cotatia va intra cel mai probabil intr-o evolutie laterala intre 0,295 si R1 (0,365-0,37 lei). Prima rezistenta va fi una greu de depasit, aceasta reprezentand zona unui gap descendent, a unor vechi minime locale, dar si intervalul dintre retragerea Fibonacci de 50% si 61.8%”, a spus analistul citat.

Intr-un scenariu alternativ, actiunile Petrom ar putea sa ajunga sub nivelul de 0,295, generand astfel un semnal negativ de continuare a trendului descendent spre 0,.240 lei/actiune.

Lasati un comentariu