Duminica, 23 februarie 2014

Ce spune analiza tehnica despre evolutia indicilor BET si BET-FI

Sursa: Broker Cluj

Indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci SIF-uri si a Fondului Proprietatea (FP), isi pastreaza perspectiva pozitiva, potrivit analistilor tehnici, dupa ce ieri a avut o crestere de 10% ca urmare a majorarii pragului de detinere de la 1% la 5%.

“Indicele BET-FI a inregistrat o sedinta de cresteri puternice, urcand pana la pragul de la 20.000 puncte. Pe termen mediu pastram perspectiva pozitiva si ne uitam catre pragul de la 22.000-22.400 puncte. Pe termen scurt este posibila o consolidare pe aceste paliere”, au declarat analistii firmei de brokeraj Interdealer.

Pe de alta parte, si analistii Broker Cluj se asteapta la o continuare a cresterilor pe indicele BET-FI, acestia avand ca si scenariu principal o evolutie ascendenta.

“Indicele BET-FI a confirmat ieri suportul de la 17.600 printr-o reactie puternic ascendenta. Volumele inregistrate sunt cele mai mari din acest an, deci scenariul ascendent capata o sustinere mai importanta din partea investitorilor. In continuare trebuie sa privim zona 21.000-21.600 ca prima rezistenta in calea acestui trend”, au explicat analistii Broker Cluj.

In ceea ce priveste indicele BET, acestia spun ca scenariul principal indica o evolutie descendenta, scenariul unui trend ascendent fiind activat doar dupa ce se va inregistra un pret de inchidere peste 4.800 de puncte.

Sursa: Interdealer

De cealalta parte, analistii Interdealer reiau perspectiva pozitiva pe BET pe termen mediu.

“Indicele BET a inregistrat o sedinta de cresteri, dar inchiderea s-a realizat sub pragul de rezistenta de la 4.350-4.400 puncte. Totusi pe termen mediu reluam perspectiva pozitiva si ne asteptam ca pragul sus mentionat sa fie depasit. Urmatorul nivel de rezistenta se gaseste la 4.700 puncte. Mentinem perspectiva pozitiva atat timp cat cotatiile raman peste nivelul de la 4.271 puncte”, au explicat analistii mentionati.

Lasati un comentariu