Miercuri, 08 ianuarie 2014

Ce spune Greg Konieczny, seful local al Franklin Templeton, despre iesirea Romaniei din recesiune

Greg Konieczny, seful pe Romania al Franklin Templeton si manager de fond al Fondului Proprietatea (FP), spune ca este greu de spus daca anuntul privind cresterea economica a Romaniei din primul trimestru va fi suficient pentru o imbunatatire a ratingului de tara, insa este un pas important in atragerea de investitori.

“Produsul Intern Brut este numai unul dintre multi alti factori luati in considerare in metodologia de calcul a ratingului. Ultimele politici anuntate de catre Guvernul Romaniei in colaborarea cu FMI cu siguranta ajuta in acest sens si nu vor fi ignorate de agentiile de rating si bineinteles de investitori. Este insa prea devreme sa le estimam efectele”, a declarat Konieczny pentru EconomicTimes.ro.

El a mai adaugat ca acest lucru va conta foarte mult in atragerea de investitii in Romania.

“Noi, la Franklin Templeton analizam mereu companii in mod individual si le alegem pe cele care sunt sub-evaluate si care au potential bun pe termen lung. Cautam activ oportunitati de investitii in Romania si suntem optimisti in privinta potentialului pietei de capital din Romania”, a explicat managerul FP.

Intrebat daca exista pericolul unei caderi in W (double dip) pentru economia Romaniei, Konieczny a spus ca Franklin Templeton crede intr-o revenire a pietei din Romania.

“De asemenea, credem ca un pas important in aceasta directie ar fi privatizarea unor active de stat prin bursa de valori si reforme guvernamentale in ceea ce priveste guvernanta corporativa. In acest sens, sprijinim ultimele planuri ale Guvernului Romaniei”, a spus seful Franklin Templeton pe Romania.

Institutul National de Statistica a anuntat vineri o crestere cu 0,6% a PIB-ului pe T1 fata de tri­mestrul anterior si de 1,6% fata de perioada similara din 2010.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu