- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Cehii de la Wood intra in lupta pentru vanzarea a 15% din Transgaz. Vezi cu cine s-au aliat

Posted By admin On 7 decembrie 2011 @ 18:06 In Actiuni | No Comments

[1]

Sursa: BVB

Firma de brokeraj Wood &Co din Cehia, care a ajuns una dintre cele mai active firme de brokeraj de pe Bursa de la Bucuresti, intra in lupta pentru intermedierea ofertei publice de la Transgaz.

“Este o probabilitate mare ca maine sa depuna o oferta consortiul format din Raiffeisen Capital & Investment, Wood &Co. si BT Securities. Cu o probabilitate ceva mai mica va depune o oferta si consortiul format din belgienii de la KBC, Swiss Capital si Alpha Finance”, au declarat surse din piata de capital.

Brokerii au timp pana maine sa depuna ofertele pentru intermedierea ofertei Transgaz pana maine. Ofertele vor fi deschise in aceeasi zi, la ora 11.00.

Luand in considerare pretul la care actiunile Transgaz au ajuns pe Bursa in sedinta de azi, valoarea ofertei de vanzare a 15% din compania de utilitati se ridica la 376 milioane de lei (86,4 milioane de euro).

Ministerul Economiei controleaza 73,5% din Transgaz, un alt actionar semnificativ fiind Fondul Proprietatea, cu o cota de 14,98% din capital.

In octombrie, Ministerul Economiei a anuntat ca a selectrat consortiul format din BCR, Swiss Capital si Intercapital pentru a intermedia oferta publica de la Transelectrica. Consortiul format din cele trei companii a fost singurul care a participat la licitatie.

Initial, statul anuntase ca intentioneaza sa vanda cate 15% din Transelectrica si Transgaz la finele acestui an, insa aceste oferte au fost amanate pentru anul viitor.


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/cehii-de-la-wood-intra-in-lupta-pentru-vanzarea-a-15-din-transgaz-vezi-cu-cine-s-au-aliat/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/cehii-de-la-wood-intra-in-lupta-pentru-vanzarea-a-15-din-transgaz-vezi-cu-cine-s-au-aliat/tgn-9/

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.