Sambata, 25 ianuarie 2014

Cei mai mari actionari ai Bursei de Valori Bucuresti sunt acum doua persoane fizice

Daniel Tepes, si Mircea Musgociu sunt in prezent cei mai mari actionari ai Bursei de Valori Bucuresti, care opereaza principala piata de actiuni din Romania. Cei doi controleaza pachete de actiuni care in total valoreaza circa 5 milioane de euro.

Tepes este totodata membru in consiliul de conducere al Bursei de Valori si detine societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare. El a ajuns sa controleze 4,53% din actiunile Bursei dupa ce a cumparat pachetul detinut de propria societate. Daniel Tepes a fost considerat si adevaratul castigator la alegerile din februarie, cand s-au ales noii administratori ai BVB, el reusind sa-si impuna proprii aliati la conducerea pietei.

Celalalt actionar mare, Mircea Musgociu, detine 4,34% din actiunile BVB si si-a consolidat la randul lui participatia la inceputul anului, cand a preluat un pachet de aproape 3% de la banca de investitii americana Morgan Stanley. Aceasta preluase de altfel in urma cu doi ani pachetul majoritar de actiuni al HTI Valori Mobiliare, dar ulterior s-a retras din afacere, iar Tepes si-a rascumparat actiunile.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu