Duminica, 23 martie 2014

Cel mai mare actionar FP cere vanzarea de active si distribuirea banilor catre actionari

Elliottt Associates, cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea (FP) a cerut administratorului Fondului sa vanda din active si sa distribuie sumele incasate actionarilor. Fondul propune totodata ca Templeton sa primeasca un comision suplimentar de 1,5% din sumele incasate.

Fondul american detine 12,91% din capitalul subscris si varsat al FP, prin intermediul Manchester Securities si Beresford.

„Structura revizuita a onorariului supusa aprobarii actionarilor urmareste sa motiveze administratorul sa vanda detinerile de portofoliu si sa distribuie numerar catre actionari sub forma de distributii suplimentare, remunerand in acelasi timp si SAI pentru reducerea onorariilor viitoare datorata scaderii dimensiunii Fondului”, precizeaza Manchester Securities in solicitarea de convocare a adunarii generale a actionarilor.

Fondul a mai precizat ca este discutabil daca reinvestirea veniturilor din vanzari in detineri noi de portofoliu va reusi sa reduca in mod substantial discountul.

„ In practica, societatea de administrare poate fi constransa, acolo unde este permis, sa se orienteze catre alte piete regionale pentru investitii noi, dar exista limitari in legislatia cu privire la Fond, care limiteaza posibilitatea de a investi in active din afara Romaniei”, mentioneaza Manchester Securities.

Lasati un comentariu