Vineri, 21 martie 2014

Cel mai mare administrator independent pariaza pe continuarea scaderilor pe burse si lanseaza un fond “short”

Firma de administrare a investitiilor Certinvest, cel mai mare administrator independent din piata, lanseaza Certinvest Short Fund, primul fond cu strategie de investitii short din portofoliul sau.

„Investitorii care previzioneaza ca piata va scadea sunt tinta noastra. Ei vor fi cei mai interesati de fond. Am avut discutii cu mai multi investitori care s-au aratat interesati de un fond short. In prezent, lucrurile sunt inca tulburi in piata si vor mai urma scaderi”, a declarat pentru EconomicTimes.ro, Horia Gusta, presedintele comitetului director al Certinvest.

Fondul va urmari o strategie de investitii a activelor orientata catre obtinerea de profit in urma trendurilor importante de scadere ale pietelor de actiuni. In situatia unui trend ascendent al pietelor bursiere, se va incerca identificarea  anumitor emitenti cu potential de scadere, potrivit Certinvest.

Orizonul investitional recomandat investitorilor in fond, persoane fizice si juridice este de minimum 3-5 ani.

„Fondul va investi in principal pe pietele din Romania, dar nu excludem si pietele de afara, insa depinde de volumele pe care reusim sa le atragem, pentru ca pe pietele extene nu putem investi 30-50.000 de euro”, a mai spus Gusta.

El a adaugat ca si-a propus sa atraga pana la finele acestui an cu Certinvest Short Fund doua milioane de lei.

„Daca pietele vor scadea mai abrupt, s-ar putea sa depasim de cateva ori aceasta tinta, dar daca pietele isi revin putem fi sub tinta. Noi ne asteptam ca scaderile sa continue, avand in vedere ca, din pacate, lucurile inca sunt tulburi”, a spus Gusta.

Investitia minima in fondul Certinvest Short Fund este de o unitate de fond, pretul initial al unei unitati de fond fiind de 100 de lei. Fondul aplica un comision de subscriere de 1% din valoarea subscrierii, dar nu mai mult 500 lei.

Certinvest este cel mai mare administrator independent din piata, cu active in administrare in valoare de de aproximativ 25 milioane euro. Fondul administreaza 15 fonduri de investiţii, dintre care 9 deschise.

Lasati un comentariu