Vineri, 11 aprilie 2014

Cel mai mare investitor strain de la Bursa a iesit de pe Banca Transilvania si Biofarm. Vezi ce modificari au mai aparut in portofoliul Artio Global in ianuarie

Artio Global, cel mai mare investitor strain de  pe piata locala, si-a vandut in ianurie pachetele de actiuni detinute la Banca Transilvania (TLV) si Biofarm (BIO), si si-a redus expunerea pe Petrom (SNP), cea mai mare companie de la Bursa, potrivit celor mai recente raportari.

La finele lunii ianuarie, cele doua fonduri Artio Global care investesc pe piata locala detineau actiuni romanesti in valoare totala de aproape 126 milioane de dolari, cu 2,4 milioane de dolari mai mult decat in decembrie.

Artio Global International Equity Fund, care avea la finele lunii ianuarie plasamente pe BVB in valoare de aproape 80 milioane de dolari, a vandut in ianuarie peste 208.000 de actiuni Banca Transilvania, fondul mai controland la finalul lunii doar 84 de titluri TLV.

Totodata, fondul si-a vandut intregul pachet de 4,5 milioane de actiuni Biofarm, in valoare totala de circa 0,3 milioane de euro. In plus, Artio Global International Equity Fund si-a redus expunerea pe Petrom cu 89 milioane de actiuni, la finele lunii americanii controland 355 milioane de actiuni FP, in valoare de 41,2 milioane de dolari.

Petrom este cea mai importanta detinere a fondului Artio Global International Equity Fund, pe locul doi fiind BRD, unde fondul controla in ianuarie actiuni in valoare de 19,4 milioane de dolari.

La SIF-uri, Artio Global International Equity Fund avea plasamente in valoare de sapte milioane de dolari, in crestere usoara fata de decembrie, cresterea venind insa pe fondul aprecierii cotatiilor SIF.

Fondul Artio Global International Equity Fund II detinea la finele primei luni din an actiuni la BRD si Petrom, valoarea totala a plasamentelor fiind de 46,3 milioane de dolari, cu 4,8 milioane de dolari mai mult decat in decembrie.

In ianuarie, indicele BET 7,7%, in timp ce SIF-urile s-au apreciat in medie cu 1,2%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

 

Lasati un comentariu