- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Cele mai importante evolutii de pe pietele internationale – 25 octombrie

Posted By admin On 26 octombrie 2011 @ 10:30 In Piete globale | No Comments

Actiunile americane s-au depreciat, pe fondul evolutiei nefavorabile a indicatorilor macroeconomici (sentimentulconsumatorilor s-a deteriorat catre nivelul din martie 2009, iar preturile caselor au consemnat un declin mai sever comparativ cu estimarile analistilor), a rezultatelor raportate de unele companii si a preocuparilor cu privire la criza din Europa (reuniunea Ministrilor de Finante din Zona Euro a fost amanata). Indicele S&P 500 a scazut cu 2%, pana la 1 229,05 p., in timp ce indicele Dow Jones a pierdut 1,7%, pana la 11 706,62 p.. Indicele Russell 2000 s-a depreciat cu 3%. Companiile din sectoarele ciclice au scazut cu 2,4%.

Companiile din sectorul financiar-bancar au pierdut 3,2%, in timp ce companiile din sectorul constructiilor de locuinte au scazut cu 4,5%. Actiunile UPS s-au depreciat cu 2,1%, pe fondul evolutiei nefavorabile a rezultatelor trimestriale. Titlurile 3M au scazut cu 6,3%, pe fondul semnalelor de decelerare a cererii de produse electronice. Cotatiile Netflix au pierdut 35%, pe fondul majorarii costurilor, cu impact nefavorabil pentru planurile de extindere. Actiunile Amazon.com au scazut cu 14%, dupa comunicarea rezultatelor trimestriale. Titlurile AK Steel Holding Corp. au pierdut 14%, ca urmare a evolutiei nefavorabile a vanzarilor trimestriale. Deprecieri au consemnat si companiile First Solar (25%), MF Global Holdings (48%).

Titlurile europene au scazut, ca urmare a amanarii reuniunii Ministrilor de Finante din Zona Euro, dar si a evolutiei nefavorabile a indicatorilor macroeconomici din Statele Unite. Indicele pan-european Dow Jones Stoxx 600 a scazut cu 0,7%, pana la 240,29 p. (declin de 18% de la maximele din 17 februarie). Indicii FTSE 100, CAC 40 si DAX 30 au consemnat ritmuri de declin de 0,4%, 1,4%, respectiv 0,1%.

Actiunile STMicroelectronics s-au depreciat cu 7,4%, pe fondul evolutiei nefavorabile a previziunilor de rezultate. Titlurile Meyer Burger au scazut cu 13%, dupa anuntul cu privire la oprirea temporara a productiei la MB Wafertec (Elvetia), ca urmare a incertitudinilor sectoriale. Cotatiile Reckitt Benckiser Group au pierdut 3,4%, pe fondul evolutiei nefavorabile a previziunilor de rezultate trimestriale. Actiunile Novartis AG s-au depreciat cu 3,3%, dupa ce compania a anuntat relocarea unor activitati catre China si India (reducerea a 2 000 de locuri de munca in Elvetia si Statele Unite). Pe de alta parte, titlurile BP au crescut cu 4,4%, ca urmare a evolutiei favorabile a rezultatelor trimestriale. Cotatiile BG Group au avansat cu 3,8%, pe fondul evolutiei favorabile a rezultatelor in trimestrul III. Aprecieri au consemnat si actiunile Neste Oil Oyj (13%), Swedbank AB (3,7%), Svenska Cellulosa AB (6,4%).

Cotatiile asiatice se depreciau, pe fondul preocuparilor cu privire la criza datoriilor suverane din Europa. Cu toate acestea, ritmul de declin se atenua, ca urmare a speculatiilor cu privire la relaxarea politicii monetare in China (alimentate de declaratiile Premierului Wen Jiabao). Indicele regional MSCI Asia Pacific scadea cu 0,2%, pana la 119,08 p.. Indicele Nikkei 225 crestea cu 0,1%, dupa declinul de 1,4% din prima parte a sedintei. Indicele Kospi fluctua, in timp ce indicele ASX 200 avansa cu 0,4%. Pe de alta parte, indicele Hang Seng se deprecia cu 0,1%.

Companiile cu expunere pe pietele europene se depreciau, ca urmare a preocuparilor cu privire la criza datoriilor suverane din regiune: Hutchison Whampoa (0,3%), HSBC (0,2%), Nissan Motor (0,6%). Pe de alta parte, titlurile Country Garden cresteau cu 1,8%, in timp ce actiunile China Minsheng Banking avansau cu 0,5%. Aprecieri consemnau si titlurile Newcrest Mining (3,6%), ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la aur.

Comentariu de dr. Andrei Radulescu, senior analist in cadrul societatii de brokeraj Avantgarde Finance (fosta Target Capital)


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/cele-mai-importante-evolutii-de-pe-pietele-internationale-25-octombrie/

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.