Miercuri, 20 august 2014

Ceramica Iasi mizeaza pe cresterea profitului cu 23% in 2010

foto: Ceramica

Producatorul de materiale de constructii Ceramica Iasi (simbol BVB: CERE) mizeaza pe un profit brut de 6,32 milioane de lei in 2010, cu 23% mai mare fata de rezultatul obtinut anul trecut.

Totodata, firma mizeaza pe o crestere cu 27% a cifrei de afaceri, in conditiile in care anul trecut afacerile Ceramica Iasi au scazut cu circa 10%, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli care va fi discutat la Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la finele lunii aprilie.

Ceramica si-a bugetat pentru acest an o crestere de 1% a profitului din exploatare si estimeaza o crestere cu 30% a cheltuielilor din exploatatare. “Prezervarea rezultatului de exploatare este un obiectiv ambitios al societatii, in conditiile inrautatirii contextului de piata in 2010 fata 2009. Se are in vedere cresterea competitivitatii produselor Ceramic ape termen lung cu imbunatatiea lichiditatilor pe termen scurt”, se precizeaza in documentul care va fi prezentat actionarilor.

Ceramica Iasi este listata la pe piata RASDAQ si are o capitalizare bursiera de 96,5 milioane de lei. De la inceputul acestui an, titlurile CERE au crescut cu circa 6%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu