Vineri, 11 aprilie 2014

Certinvest: Investitiile in fondurile care urmaresc BET si BET-FI trebuie facute pe un orizont de timp de cinci ani

Eugen Voicu, CEO Certinvest

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest (fosta Aviva Investors) lanseaza doua noi fonduri de investitii, care urmaresc principalii indici ai Bursei de la Bucuresti, respective BET si BET-FI.

Fondul Certinvest BET Index are la baza corelarea performantelor cu cele obtinute de indicele principal al BVB, indicele BET. Astfel, fondul va investi in proportie de peste 90% in cele mai lichide 10 actiuni listate pe bursa

Certinvest BET-FI Index are la bazadispersia riscului pe cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri)  tranzactionate pe piata reglementata BVB. Fondul va investi in proportie de peste 90% in cele 5 actiuni (SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Banat Crisana, SIF Oltenia).

„Cele doua fonduri se adreseaza persoanelor fizice si juridice care doresc sa beneficieze de randamentele inregistrate de principalii indici ai Bursei de Valori Bucuresti, fara a aloca timp si bani unor activitati specifice investirii direct pe bursa (urmarirea pietelor, deschiderea de cont la un SSIF, lansarea de ordine de tranzactionare, etc). Durata recomandata a investitiei in acest fond este de minimum cinci ani, pentru a obtine performante relevante si pentru a atenua eventualele evolutii nefavorabile pe termene mai scurte”, au declarat reprezentantii Certinvest.

Prin crearea celor doua noi fonduri, oferta Certinvest ajunge la 10 fonduri de investitii, dintre care sapte fonduri deschise (3 fonduri de indice) si 3 fonduri inchise.

ramona.asiminei@economictimes.ro

.

2 Comentarii

  1. ego spune:

    lipsa de imaginatie?

  2. george spune:

    Asa se spune cand nu-ti ies randamentele. Fraierii raman captivi si administratorii pot sa-si ia in continuare lefurile.

Lasati un comentariu