Vineri, 11 aprilie 2014

Certinvest lanseaza primul fond de investitii pentru copii din Romania

Sursa: crossconnection.info

Certinvest, cea mai mare firma independenta de administrare a investitiilor din Romania, lanseaza fondul de investitii Certinvest Next Generation, primul fond de investitii de pe piata locala care se adreseaza parintilor care vor sa stranga bani pentru viitorul copiilor.

“Obiectivul principal este sa ajuti copilul sa faca o facultate de top afara, sau sa-si intemeieze o afacere, de aceea recomandam ca perioada minima de investitii sa fie de cinci ani. Investitiile ar trebui facute cu o regularitate stricta, daca nu lunar, macar trimestrial, astfel incat dupa cinci ani sa ai o suma importanta de bani in cont”, a declarat Corina Chira, manager marketing si comunicare in cadrul Certinvest.

Investitia minima in fond este de o unitate de fond, respectiv 100 lei. Fondul are un orizont minim de investitii de cinci ani, astfel ca acesta se adreseaza in special parintilor care au copii cu varsta maxima de 13 ani, pentru a putea  beneficia de bani la 18 ani.

“La inceput nu ne asteptam la subscrieri foarte mari, pentru ca parintii trebuie mai intai sa constientizeze importanta economiilor pentru copii. In Romania parinti nu sunt foarte obisnuiti sa puna bani deoparte pentru copii”, a mai spus Corina Chira.

Acesta este primul fond de investitii de pe piata locala, in prezent mai fiind disponibile depozite bancare pentru copii sau polite de asigurare cu componenta investitionala pentru copii.

Fondul este unul diversificat-flexibil, ceea ce inseamna ca portofoliul este investit in mai multe tipuri de instrumente, cu ponderi si durata variabile, investitiile in actiuni putand varia in intervalul 0%-100%, in functie de evolutia pietei.

Firma de administrare a investitiilor Certinevest, controlata de Eugen Voicu, avea in administrare la finele lunii aprilie active in valoare totala de aproape 105 milioane de lei, ocupand locul sase in topul celor mai mari administratori de fonduri din Romania, dupa Erste Asset Management, Raiffeisen AM, BRD AM, BT Asset Management si OTP Asset Management.

Lasati un comentariu