Joi, 11 decembrie 2014

Chelu a ramas fara firma de brokeraj la ordinul CNVM

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis sa retraga autorizatia de functionare a firmei de brokeraj City Invest din Galati, detrinuta de omul de afaceri Catalin Chelu, dupa ce au fost depistate o serie de incalcari ale legislatiei.

“Din analiza prin sondaj a documentelor ridicate cu ocazia controlului tematic, pentru 87 de date calendaristice societatea nu detinea in contul bancar destinat pastrarii disponibilitatilor clientilor si in casierie, sumele de bani aferente clientilor creditori. Instrainarea sau folosirea directa sau indirecta de catre S.S.I.F. a fondurilor unui client, este calificata drept practica frauduloasa”, se precizeaza in ordonanta CNVM.

Totodata, potrivit CNVM, City Invest a realizat transferuri de disponibilitati intre conturile clientilor, aceasta fapta fiind calificata drept practica frauduloasa.

In urma neregulilor depistate, CNVM a decis sa amendeze firma de brokeraj cu 5.500 de lei, reprezentand 1% din capitalul social si a decis retragerea autorizatiei de functionare. Amenzi de cate 5.000 de lei au primit si reprezentanii City Invest, respectiv Gabriela Camelia Radinschi, Florentina Lina Lupu si pe Dorel Serbu. Totodata, acestora li s-a interzis sa mai activeze pe piata de capital timp de trei ani.

Un comentariu

  1. grig spune:

    urmeaza si elda invest? :) )))

Lasati un comentariu