Miercuri, 01 octombrie 2014

Cine sunt actionarii SIF Oltenia care au dreptul de vot suspendat la AGA

Un numar de 40 de actionari ai SIF Oltenia (SIF5), vor avea dreptul de vot suspendat la Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la sfarsitul lunii aprilie, potrivit unui comunicat transmis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Drepturile de vot ale actiunilor respective au fost suspendate pe motiv ca acestea ar fi controlate de investitori care actioneaza in mod concertat si care depasesc pragul maxim de detinere de 1%.

Numarul total de actiuni ale caror drept de vot va fi suspendat este de 33,87 milioane , reprezentand 5,84% din capitalul social al SIF Oltenia.

Cele mai multe persoane care au dreptul de vot suspendat sunt prezumate ca ar actiona in mod concertat cu omul de afaceri galatean Catalin Chelu, unul dintre cei mai mari investitori in SIF-uri.

Totodata, a fost suspendat si dreptul de vot pentru 0,75 milioane de actiuni, reprezentand 0,13% din capitalul SIF Oltenia, controlate de fondul de investitii Broadhurst Investment Limited, administrat de societatea NCH Advisors, care este condusa Siminel Andrei.

Dreptul de vot pentru cele 33,8 milioane de actiuni este suspendat pro-rata.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu