Duminica, 23 martie 2014

Cititi aici ce spune SIF Moldova despre listarea pe o bursa externa

SIF Moldova (simbol SIF2), una dintre cele mai lichide companii de pe Bursa, ia in calcul listarea pe Bursa din Varsovia, sau pe ce cea din Viena, insa nu in perioada imediat urmatoare, potrivt declaratiilor facute de Liviu Claudiu Doros, membru in Consiliul de Administratie al SIF Moldova.

Bursa poloneza alaturi de cea din Austria, sunt cele mai mari piete din Europa Centrala si de Est.

“O listare afara nu ar fi foarte oportuna pentru noi acum si nici pe Bursa de la Sibiu nu vad de ce am merge foarte curand, in conditiile in care suntem deja listati la BVB. Sibiul este interesant daca isi dezvolta relatia cu Varsovia, pentru ca o listare la Varsovia, sau la Viena ar fi o oportunitate buna pentru noi. Probabil vom face acest pas, dar in 1-2 ani”, a declarat Liviu Doros pentru EconomicTimes.ro.

Acesta a mai spus totodata si ca SIF Moldova are in vedere si o majorare de capital. “Am discutat si cu actionarii nostrii institutionali. Acem in vedere o majorare, pe care probabil ca o vom face atunci cand vom avea o oportunitate foarte buna de a ne creste expunerea pe un anumit sector”, a adaugat Doros.

In sedinta de azi de la BVB, actiunile SIF Moldova inregistreaza o crestere usoara de pana la 1%. Capitalizarea societatii este de 770 milioane de lei, adica 185,4 milioane de euro.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu