Sambata, 04 ianuarie 2014

CNVM a aprobat prospectul pentru listarea NEPI. Pasol: Fondul va veni la Bursa in cel mai scurt timp posibil

Sursa: Prospect listare

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat ieri prospectul pentru listarea fondului sud-african de investitii New Europe Property Investment (NEPI) la Bursa de la Bucuresti (BVB).

Fondul va avea pe Bursa de la Bucuresti simbolul de tranzactionare NEP.

Potrivit reprezentantilor Intercapital Invest, care alaturi de BCR intermediaza listarea fondului la BVB, in perioada imediat urmatoare se vor derula formalitatile finale privind admiterea la tranzactionare a actiunilor NEPI pe piata reglementata.

“Vom aduce NEPI la Bursa in cel mai scurt timp posibil. Cred ca vom incepe tranzactionarea destul de repede”, a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

Fondul de investitii mai este listat pe bursa din Africa de Sud si pe sistemul alternativ de tranzactionare (AIM) al bursei din Londra.

La finele anului trecut New Europe Property Investment avea in portofoliu proprietati evaluate la 313,7 milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind in Romania.

Randamentul mediu anualizat generat de proprietati a fost de 8,3%.

Cel mai mare activ din portofoliu este Promenada Mall Braila, un centru de retail de 53.000 metri patrati

La finele anului trecut, fondul de investitii a avut un profit net consolidat de 6,9 milioane de euro, in crestere fata de castigul din 2009, care a ajuns la 2,7 milioane de euro.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu