Sambata, 21 decembrie 2013

CNVM a avizat proiectul ATS al Bursei. Mai lipsesc doar emitentii

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat azi “constituirea si administrarea sistemului alternativ de tranzacsionare ATS de către Bursa de Valori Bucuresti (BVB), în calitate de operator de sistem”.

“Acum avem toate autorizatiile necesare, iar din punct de vedere tehnic putem incepe tranzactionarea oricand, insa trebuie sa identificam companiile care sa se listeze. Nu stim inca ce sector al acestui ATS va fi lansat primul, dar cred ca este un domeniu care va fi foarte interesant”, a declarat pentru EconomicTimes.ro, Stere Farmache, presedintele BVB.

Noul sistem de tranzactionare al Bursei va avea numele CAN (Companii si Acţiuni Noi), prin intermediul acestuia putandu-se finanta orice firma din Romania, cu conditia sa indeplineasca criteriile de transparenta ca si companiile listate pe piata reglementata.

“Pe aceasta piata va putea fi tranzactionata orice companie care vrea sa atraga finantare, chiar si cele care nu indeplinesc toate criteriile pentru a se lista pe piata reglementata”, a spus Farmache.

Admiterea pe acest sistem de tranzactionare are reguli mai relaxate decat piata reglementata, in conditiile in care compania nu are nevoie de acordul CNVM pentru a se lista si nici de un proiect de oferta.

O alta problema pe care Bursa trebuie sa o rezolve in perioada urmatoare este cea a pietei RASDAQ. “CNVM a stabilit ca in termen de 60 de zile sa fie clarificata problematica pietei Rasdaq, în baza propunerilor BVB, ce urmează a fi analizate de către CNVM”, mentioneaza comunicatul transmis de Comisie.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu