Joi, 27 martie 2014

Conducerea BVB se pregateste pentru lansarea ETF-urilor locale pe Bursa

ETF-urile, unele dintre cele mai populare instrumente financiare la nivel global, urmeaza sa ajunga si la BVB, in varianta romaneasca, in conditiile in care conducerea Bursei de Valori Bucuresti a aprobat ieri propunerile de modificare a Codului BVB in vederea acomodarii ETF-urilor locale.

“Primul pas pe care trebuie sa il facem este organizarea cadrului legal. Este prematur sa cred ca anul acesta vom avea ETF-uri locale pe Bursa de la Bucuresti, dar eu sper ca le vom avea anul viitor”, a declarat Mircea Botta, vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Modificarea codului BVB in vederea acomodarii ETF-urilor locale va intra in vigoare ulterior aprobarii de catre CNVM.

ETF-urile (Exchange Traded Fund) sunt titluri structurate tranzactionate pe Bursa care urmaresc componenta unui indice sau a unui cos de actiuni. Acestea trebuie sa fie emise de societati de administrare a investitiilor (SAI) si, spre deosebire de fondurile mu­tua­le, vor permite investitorilor sa reac­tio­neze mai rapid la miscarile de la Bur­sa in comparatie cu fondurile mutuale.

Avantajul oferit de tranzactiile pe ETF-uri este dat de faptul ca necesita un cost mai mic in comparatie cu o expunere similara pe portofoliul urmarit de aceste instrumente.

Lasati un comentariu