Duminica, 03 august 2014

Cotatia aurului a deschis pe plus pe piata futures de la Sibiu

La Sibex, a doua sedinta a saptamanii s-a deschis cu cresteri pentru derivatele pe aur respectiv cele pe actiunile SIF5, dar cu o scadere usoara pentru cotatia futures a indicelui Dow Jones pe scadenta decembrie 2010. In acest context, investitorii continua sa adopte o atitudine de asteptare, numarul contractelor incheiate dupa 45 de minute fiind de circa 120 cu o valoare de aproape doua milioane de lei.

Pentru aur, cotatia unciei crestea cu 9,8 dolari pe scadenta din aceasta luna pe fondul atractivitatii fata de metalul galben inregistrata la nivel international. Aurul a crescut pentru a doua zi pe pietele externe la mai mult de 1.400 dolari uncia, pe fondul cererii pentru metal ca un plasament alternativ.

Cel mai lichid derivat era DEDJIA_RON numarul contractelor incheiate de participantii de pe piata sibiana ridicandu-se, dupa trei sferturi de ora de la deschidere, la 88. Cotatia DEDJIA_RON decembrie 2010 scadea cu 5 puncte, valorand 11.435 puncte.

Pentru DESIF5  cotatia pe scadenta decembrie castiga 0,47%. Pentru martie 2011, DESIF5 cresteau cu 0,92 % iar pentru iunie viitor cu 0,37%.  Cresterile se inregistrau insa pe un volum redus.

Articol realizat de Decebal N. Todarita, purtatorul de cuvant al Bursei din Sibiu (Sibex)

Lasati un comentariu