Vineri, 04 aprilie 2014

Cresterea cererilor pentru ajutor de somaj duce bursa americana in jos la deschidere

Piata americana a deschis pe scadere, indicii de referinta corectandu-se usor dupa ce au atins maximele ultimelor 18 luni, ca urmare a unei neasteptate cresteri a cererilor pentru ajutor de somaj, informeaza Bloomberg.

Aceste date au taiat din optimismul investitorilor in privinta perspectivelor economiei. Actiunile companiilor Hewlett-Packard, Coca-Cola si Wal-Mart Stores au avut cele mai mari scaderi dintre titlurile urmarite de indicele Dow Jones Industrial Average. La polul opus, actiunile United Parcel Services, cea mai mare companie de curierat din lume,  au urcat cu 5,4% dupa aceasta  si-a imbunatatit estimarile de profit. Titlurile Mariner Energy au sarit cu 39%, dupa ce Apache Corp. a fost de acord sa cumpere compania.

Departamentul Muncii din Statele Unite a transmis ca numarul cererilor pentru ajutor de somaj au crescut la 484.000 saptamana trecuta, cu 24.000 de cereri mai multe decat in saptamana precedenta si peste nivelul de 440.000,  estimat de economisti intr-un sondaj realizat de Bloomberg.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu