Marti, 19 august 2014

Update: Bursa pierde din viteza la jumatatea sedintei

Indicii BVB erau foarte aproape de a-si pierde toate castigurile la mijlocul sedintei, cea mai mare apreciere fiind de 0,3% pe BET. Indicele SIF-urilor mai pastra un avans de doar 0,1% dupa ce actiunile SIF Oltenia (SIF5) au trecut pe rosu (-0,5%). Acestea erau totodata si cele mai lichide titluri din piata, cu un rulaj de 2,8 mil. lei (0,68 mil. euro), la scurta distanta aflandu-se Banca Transilvania (TLV).

In piata RASDAQ cel mai mare rulaj era inregistrat de actiunile Matrita Orhideiu Secuiesc (MATA), dupa ce a fost transferat 13,6% din capitalul societatii pentru 0,55 mil. lei (0,13 mil. euro).

Cresteri de pana la 1,5% imediat dupa deschidere

Bursa de la Bucuresti (BVB) a deschis cu o crestere maxima de 1,5% pe indicele BET-FI, al societatilor de investitii financiare, in vreme ce BET, indicele celor mai lichide zece titluri, castiga 1,1%.

Cea mai mare apreciere, de 10,9%, era consemnata de actiunile Armatura (ARM), insa pe o lichiditate nesemnificativa. Interesul de ieri pentru titlurile Oil Terminal (OIL) se mentinea, acestea fiind pe locul al treilea in topul lichiditatii, cu un rulaj de 420.000 lei, rezultat in urma a 177 de tranzactii. La ora 10:30 un titlu OIL era tranzactionat la pretul de 0,306 lei/unitate, in crestere cu 2%.

Petrom, cea mai mare compania listata, castiga 2,8%, in timp ce in sectorul bancar cresterile erau moderate, Banca Transilvania urcand cu 0,4%, iar BRD fiind in stagnare.

In vestul Europei principalele Burse au deschis ziua de joi cu aprecieri usoare, cuprinse intre 0,1% si 0,2%

Ionut.sisu@economictimes.ro

Lasati un comentariu