Duminica, 23 martie 2014

Cu trei zile inainte de incheierea ofertei de la Bursa, Transelectrica anunta dividende de 80,6 milioane de lei. Subscrierea ajunge la 42%

Transelectrica intentioneaza sa acorde in acest dividende in valoare de 80,6 milioane de lei (18,4 milioane de euro), reprezentand circa 90% din profitul pe anul trecut. Valoarea dividendului pe actiune este de 1,1 lei, ceea ce inseamna un randament de 6,7% raportat la pretul de la Bursa, similar dobanzii adusa de un depozit bancar pe 12 luni.

Valoarea totala a dividendelor este de peste noua ori mai mare decat cea de anul trecut, in conditiile in care si profitul Transelectrica a crescut intr-un ritm similar.

Statul incearca in prezent sa vanda pe Bursa un pachet de 15% din actiunile Transelectrica, oferta urmand sa se incheie saptamana viitoare, pe 27 martie. Pana in acest moment s-au subscris peste 42% din actiunile oferite, indicand astfel ca sunt sanse foarte mari ca tranzactia sa se incheie cu succes, avand in vedere faptul ca investitorii asteapta de regula ultimele zile pentru a subscrie.

In functie de pretul final la care se vor vinde actiunile Transelectrica, valoarea ofertei este cuprinsa intre 37 – 48 milioane de euro. Guvernul a acceptat sa vanda pachetul de 15% din Transelectrica la un interval de pret cuprins intre 14,9 lei si 19,2 lei pe actiune. La pretul minim, discountul fata de cotatia de la Bursa era de aproape 13%, in ultimele zile acesta reducandu-se spre 8% ca urmare a corectiei generalizate de pe bursa.

Oferta Transelectrica este intermediata de un consortiu format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital (fosta KBC Securities).

Lasati un comentariu